Home » Blogpost » De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning

De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning

DEEL 3 De duurzame speeltuin voor innovatie en creativiteit: over hoe het duurzaam maken van je woning leuker, beter en makkelijker kan.

Via LinkedIn hadden Ram en ik al snel contact en hij reageerde vol enthousiasme op mijn voorstel, om heel Nederland zorgeloos, maar toch vooral zonder frustratie duurzaam en gasloos te maken. Dat hij er zelfs eerder voor terug naar Nederland kwam, had ik niet verwacht. Naast zijn marketing en sales kwaliteiten, die ik al kende van onze tijd bij OM nieuwe energie, had hij ook ervaring als recruiter. Met die skills is hij aan de slag gegaan om het ondernemersteam compleet te maken. Binnen een paar maanden waren we compleet en konden we na de zomervakantie van 2018 aan het echte werk beginnen. Met de komst van Floris Steenland, Edwin de Vries en Yuri Pelser was alle kennis en ervaring die we nodig hadden compleet gemaakt. Hiermee konden we elke uitdaging die op ons pad van verduurzaming zou komen, aanpakken.

Locatie kantoor op de CeuvelDe tijd van testen en pionieren was aangebroken. We hebben in die eerste maanden heel veel marketingtesten gedaan. Om er achter te komen op welke manier we onze klanten het beste konden bereiken en van betrouwbare informatie konden voorzien, over duurzaam wonen. Met Woon Duurzaam hebben we ook in verschillende zalen door het land gestaan. Zo hebben we in grote zalen gestaan waar soms maar tien mensen op afkwamen. Echter hebben we ook in ruime hotel lobby’s gestaan waar zoveel mensen heen kwamen, dat het allemaal niet paste. We waren vooral veel onderweg en werkte regelmatig vanuit flexplekken in het land. Als thuisbasis hadden we in de beginperiode een enorm inspirerende plek gevonden. Deze inspireerde plek was ons kantoor op de Ceuvel. Hier kwamen we elke maandag samen om in een tijd van afspraken buiten de deur, elkaar toch te blijven ontmoeten. De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit. Een experiment waarmee ze duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk willen maken. Je begrijpt wel dat wij ons daar helemaal thuis voelden.

Woon duurzaam blijft maar groeien en is klaar voor de volgende stap

Rense, Ram en Yuri tekenen een contractZo snel als je in de natuur kleine plantjes of jonge dieren groot ziet worden, gold dit voor ons ook. Hierdoor waren wij ook toe aan een nieuwe omgeving. De groei van ons team en de behoefte aan een echte eigen plek werd met de dag groter. In de zomer veranderde het namelijk in een mix tussen een druk bezocht park en een strand met bijbehorende strandtent. In de tussentijd zagen wij ook dat onze plannen voor een duurzaam Nederland echt werkten. Dat wat we samen bedacht hadden, is ook echt werkelijkheid geworden. In de tussentijd heeft onze zoektocht naar financiering ons drie ondernemende en maatschappelijk zeer betrokken financiers opgeleverd. Deze financiers waren Inno Energy, Doen Participaties en Mijn Domein. Met hun komst kwamen ook de middelen om onze duurzame plannen mee op te schalen.