Home » Blogpost » Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza

Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza

Alireza Derambakhsh is vier jaar geleden van Iran naar Nederland verhuisd. Woon Duurzaam gaf hem de kans om te leren en te werken te combineren en zijn eerste werkgever in Nederland te zijn. 

In Iran heeft Alireza een HBO opleiding in de civiele techniek gevolgd en afgerond. Na zijn HBO-studie is hij begonnen aan een masteropleiding in financieel management, maar hij kon deze vanwege de omstandigheden in Iran niet afmaken. 

Eerste werkgever

Hij maakte via een stagemarkt kennis met Woon Duurzaam. Bij Woon Duurzaam kon hij starten als leerling werkvoorbereider in combinatie met de MBO niveau 4 BBL opleiding als werkvoorbereider in de installatietechniek. Uiteindelijk heeft Alireza de functie van warmte-verliesberekening modelleer ingevuld binnen Woon Duurzaam. De klik met CEO Rense van Dijk en praktijkbegeleider Yuri Pelser was er gelijk. Na een proeftijd mocht Alireza een jaarcontract tekenen. Woon Duurzaam is voor Alireza de eerste werkgever geweest sinds zijn aankomst in Nederland. 

Warm welkom

De Nederlandse werkcultuur was onbekend voor Alireza, hij had eerst de gedachte anders behandeld te worden omdat hij van andere afkomst is. Hij voelde zich echter gelijk op zijn gemak binnen Woon Duurzaam. De collega’s zijn vriendelijk en hij werd goed ontvangen binnen het bedrijf.

Terugblik op een mooi leerproces

In een startend bedrijf is veel werk en verantwoordelijkheid voor iedere werknemer. Alireza heeft zichzelf goed kunnen ontwikkelen door veel taken aan te pakken en te sparren met collega’s. Omdat hij nog meer begeleiding nodig had op opleidingsgebied, heeft hij samen met Yuri besloten dat het voor zijn persoonlijke ontwikkeling een verstandige keuze zou zijn om bij een groter bedrijf te gaan solliciteren. 

Terugkijkend op zijn tijd bij Woon Duurzaam heeft Alireza veel kunnen leren. Het persoonlijk contact met zijn leidinggevende Yuri heeft hij als erg prettig ervaren. Een verbeterpunt zou het invoeren van meer reflectie gesprekken kunnen zijn, volgens Alireza. Woon Duurzaam is voor Alireza een hele mooie ervaring geweest, waarin hij zichzelf goed heeft kunnen ontwikkelen. Zijn kennis neemt hij mee naar een andere werkgever en misschien in de toekomst weer mee terug naar Woon Duurzaam.