Home » Blogpost » Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen

Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen

In een interview met Duurzaam Gebouwd en Rense van Dijk over de start van Woon Duurzaam en het gasloos maken van woningen, stond een leuk stuk over onze klant Charles Valent. Hij vertelt hierin waarom hij voor Woon Duurzaam heeft gekozen voor het gasloos maken van zijn woning.

Het interview met Duurzaam Gebouwd

In het interview praat Duurzaam Gebouwd met onze CEO Rense van Dijk over het verduurzamen en gasloos maken van je huis. Rense begint in het interview met de frustraties die hij ervaarde toen hij zijn eigen huis volledig energieneutraal wilde maken. Vanuit deze frustraties heeft Rense Woon Duurzaam opgericht om één totaaloplossing aan te kunnen bieden. Verder in het interview vertelt Rense wat Woon Duurzaam doet en wat zijn toekomst plannen zijn. Lees het hele interview in het Duurzaam Gebouwd magazine hier.

Klaar voor een warmtepomp, maar dan …

Twee jaar lang speurde Charles Valent naar een warmtepomp, maar hij kwam er niet uit. Zijn Hoofddorpse woning, vertelt hij, is goed geïsoleerd, heeft vloerverwarming, veel zonnepanelen, en was dus helemaal klaar om gasloos te gaan. Maar op internet verdwaalde hij en van de vele lokale aanbieders van warmtepompen die hij benaderde, kon geen enkele hem over de streep trekken. “Traditionele installateurs,” zegt hij, “denken vooral vanuit verwarming. Niet vanuit energie. De meeste bleken ook nog niet erg vertrouwd te zijn met warmtepompen. Ze konden mij niet overtuigen.”
De switch naar een lokale energieleverancier, Tegenstroom, bracht hem uiteindelijk bij Woon Duurzaam, die voor hem een energiescan uitvoerde. Dat wekte vertrouwen. “Zij dachten in oplossingen in termen van verduurzaming. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt.”
Dit leidde tot de aanschaf van een warmtepomp, die in december werd geïnstalleerd. Valent en zijn vrouw wonen nu bijna gasloos. Ze koken wel nog op gas, want kunnen nog geen afscheid nemen van hun oude fornuis. “En je gas laten afsluiten kost ook weer een hoop geld. Dat vind ik vreemd.” Geld besparen doet hij niet maar erop toeleggen ook niet. “De warmtepomp is een alternatief.”
Het gebruik van de warmtepomp, van het merk Alpha Innotec en type LWDV, geleverd door Nathan, bevalt goed, alleen stoort het Valent dat hij er niet achter kan komen wat de pomp precies aan stroom verbruikt. “Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn vandaag de dag.” Gelukkig is het wel mogelijk om de stroomopname bij deze warmtepomp te meten, maar daarvoor moet je een extra kWh meter in de groepenkast toevoegen en dat zijn dure apparaatjes.