Home » Blogpost » Wat zijn de subsidiekansen voor jouw warmtepomp in 2021?

Wat zijn de subsidiekansen voor jouw warmtepomp in 2021?

Woon Duurzaam wil eigenaren optimaal ondersteunen in de weg naar een duurzaam huis. Een van de onderdelen die daarbij soms lastig is, is subsidie. Het bijhouden van alle wijzigingen, voorwaarden en kansen kan ingewikkeld zijn. Precies om die reden werken wij samen met Sven Ringelberg en zijn bedrijf Simpel Subsidie. Een bedrijf dat door middel van software subsidieaanvragen het heel gemakkelijk maakt en al het werk uit handen neemt. In dit blog gaat Sven in op de kansen voor warmtepomp subsidies in 2021.

Warmtepomp subsidies in 2021

De Rijksoverheid stimuleert huiseigenaren om minder aardgas te gebruiken of er helemaal vanaf te stappen. Een van de manieren om eigenaren te stimuleren is door middel van de ISDE subsidie. Deze subsidie op warmtepompen en zonneboilers geeft tot wel 30% voordeel op de aanschaf van deze installaties. Deze subsidie loopt eind dit jaar op zijn einde, dus wat kunnen we verwachten voor 2021 en verder?

Warmtepomp subsidie aanvragen, zal opnieuw mogelijk gemaakt worden in 2021. In een kamerbrief van Minister Wiebes staat het voornemen 

opnieuw 5 jaar lang subsidie beschikbaar te stellen voor warmtepompen en zonneboilers. Wat wel gaat veranderen, is dat de subsidieregeling voor woningisolatie en warmtepompen wordt samengevoegd. Het budget dat beschikbaar is voor beide ingrepen zal daarmee verlaagd worden van 180 miljoen naar 100 miljoen in 2021. Kritiek op deze verlaging is al geuit door Vereniging Eigen Huis en het zou kunnen dat er alsnog meer budget vrijkomt.

Wat niet gaat veranderen, zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de warmtepomp en zonneboiler subsidie. Nog steeds is het van belang dat de warmtepomp wordt geïnstalleerd door een erkende installateur en dat de subsidie zes maanden na installatie is aangevraagd. Tot slot komen nieuwbouwwoningen niet in aanmerking voor deze subsidie. 

Zeker zijn van subsidie in 2021?

Om zeker te zijn dat je in aanmerking komt voor de ISDE subsidie checken wij dit altijd vooraf voor je. Wij helpen je vervolgens een handje met de subsidieaanvraag door gebruik te maken van de subsidie software van Simpel Subsidie. In het geval van warmtepompen is het zonde deze kansen te laten liggen. Het kan al snel gaan om enkele duizenden euro’s subsidie.