Veel gestelde vragen

Onderstaand vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen over gasloos of energieneutraal wonen. Staat je antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waarom gasloos wonen?

Heel Nederland gaat van het gas af. Stap voor stap maken we de overstap van gas naar duurzame alternatieven. In de praktijk duurt het nog tientallen jaren voordat de gaskraan definitief wordt dichtgedraaid. Woon Duurzaam geeft Nederlandse woningbezitters nu al de kans om van gas naar groen te gaan. En dat loont. Want met jouw duurzame daadkracht spaar je niet alleen het milieu, ook financieel ga je er op vooruit. Dubbel besparen dus.

Een gemiddeld huishouden dat volledig ‘van het gas af gaat’ bespaart ruim 3500 kg CO2 per jaar! Je zit niet langer vast aan stijgende gasprijzen en verlaagt direct je maandlasten. Het milieu en je portemonnee zijn je dankbaar. 

Hoe gaan we te werk?

We zijn blij dat je werk maakt van het verduurzamen van je woning. Jouw groene ambitie is bij ons in goede handen. Hoe gaan we te werk? Vooral transparant en helemaal op maat naar jouw wensen. Allereerst op basis van een woningscan, waarbij we kijken naar de mogelijke besparingen – voor zowel het milieu als jouw energierekening – en direct een kostenindicatie geven.

Vervolgens ontwikkelen we een persoonlijk energieplan voor jouw huis. In het Energieplan op Maat vind je een nauwkeurige beschrijving van alle duurzame maatregelen die we treffen. Een goede doorrekening van het warmteverlies in je woning is onderdeel van dit plan. Passen onze groene plannen in jouw energieneutrale plaatje? Dan gaan we meteen voor je aan de slag. Jij hoeft je werkelijk nergens zorgen om te maken want door onze naadloze planning is jouw gasloze of energieneutrale woning binnen afzienbare tijd een feit. 

Wat zijn de kosten van gasloos wonen?

Aan het verduurzamen van je woning hangt een prijskaartje. Dit prijskaartje hangt sterk af van je woning. Onderaan de streep betaalt elke investering in duurzaamheid zich wél blijvend uit: Op je investering kan je een goed financieel rendement boeken Je kunt ervoor kiezen je energiebesparende maatregelen zelf te financieren, maar om je te ondersteunen bij het maken van deze groene stap stelt de overheid verschillende subsidieregelingen beschikbaar. Zo wordt gasloos wonen voor iederéén bereikbaar.

Voorbeelden van deze landelijke regelingen zijn onder meer de teruggave van btw op zonnepanelen, de energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds, de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de subsidie voor woningisolatie. Voor elke duurzame keuze die je maakt, is een passende subsidie te vinden. De duurzaamheidslening sluit je af tegen een aantrekkelijk rentepercentage. Je begint direct met besparen én verduurzamen.

Is gasloos wonen maatwerk?

 Ja, elke woning is uniek. Net als elke bewoner. Daarom biedt Woon Duurzaam persoonlijk advies en maatwerk. We stellen een goed afgestemd pakket met duurzame maatregelen voor je samen, dat past bij jouw woning en energiebehoefte. Nu én in de toekomst.

Als betrouwbare partner voor verduurzaming staan we je van begin tot eind bij. Ook na de installatie kun je natuurlijk op ons rekenen. Onze onderhoudsservice garandeert een optimale werking van jouw energiesystemen. Heb je te maken met storing? De storingsdienst van Woon Duurzaam zorgt er 24/7 voor dat jij er altijd warm bij zit. 

Wat houdt de woningopname aan huis in?

De woningopname plannen we bij je thuis en duurt ongeveer anderhalf uur. Na deze woningopname krijg je een energieplan op maat met daarin een advies van een goed op elkaar afgestemde set aan maatregelen voor jouw duurzame woning. Verder zit er een doorrekening in wat de maatregelen doen met je energiekosten, de realiseerbare milieuwinst en de positieve impact op je wooncomfort. Er wordt een volledige warmteverlies berekening uitgevoerd en je krijgt een 3d tekening van je woning. Mocht je het geadviseerde totaalpakket een te grote stap vinden, dan kan je ook kiezen om als eerste stap één van de maatregelen uit te voeren of het plan stapsgewijs op te pakken.