Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen https://www.woonduurzaam.nl Energieneutraal en gasloos wonen Wed, 12 Jan 2022 12:26:32 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.3 Marketingcommunicatie stagiair(e) https://www.woonduurzaam.nl/vacatures/marketingcommunicatie-stagiaire Wed, 12 Jan 2022 12:26:32 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=12217 Marketingcommunicatie stagiair(e) Reageer Zit jouw telefoon aan je hand vastgeplakt, ben je op de hoogte van alle trends en thema's op social media en ben je dol op schrijven? En geeft het jou ook een kick als je zo veel mogelijk reacties en likes op je berichten krijgt?  Lees meer

Dit bericht Marketingcommunicatie stagiair(e) verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Marketingcommunicatie stagiair(e)

Reageer

Zit jouw telefoon aan je hand vastgeplakt, ben je op de hoogte van alle trends en thema’s op social media en ben je dol op schrijven? En geeft het jou ook een kick als je zo veel mogelijk reacties en likes op je berichten krijgt? 

Kon je bovenstaande vragen met ja beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Woon Duurzaam zoekt per februari 2022 een gemotiveerde marketingcommunicatie stagiair(e)

Wie zijn wij?

Wij zijn Woon Duurzaam: De woningverduurzamer van Nederland. Wij maken woningen compleet ontzorgd gasloos en desgewenst energieneutraal. Elke woning is een project (N=1) ook als het er tweehonderd zijn. Onze Woon DuurzaamTM  Zwerm projectaanpak is de basis waarmee we de behoefte van onze klanten centraal stellen bij wat we doen.

Wie zoeken wij?

Je bent dol op social media en de laatste trends en thema’s.

Je hebt een passie voor schrijven.

Je snapt waar Woon Duurzaam voor staat en staat hier zelf ook achter.

Het maken van een goede planning is geen probleem voor jou.

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Je denkt breed: hoe kun je ervoor zorgen dat de kanalen elkaar aanvullen en versterken?

Je volgt een HBO of universitaire opleiding in de richting van marketing, communicatie, (social) media of journalistiek.

Rijbewijs B is een pré.

Je hebt ervaring met het bewerken van foto- en filmmateriaal.

Wat ga je doen? 

Als marketing & communicatie stagiair(e) ga jij je dagelijks bezig houden met activiteiten als het schrijven van social mediaberichten, persberichten, blogposts, nieuwsbrieven en artikelen. Je denkt mee over de marketingcommunicatiestrategieën en houdt de website up-to-date.

Zelf op pad gaan om tof beeldmateriaal voor de social mediakanalen te verzamelen hoort ook thuis in je pakket van werkzaamheden.

Wat bieden wij?

 • Een stagecontract op fulltime basis (parttime in overleg).
 • Een bruto stagevergoeding van €300,- per maand
 • Een werkplek op ons kantoor in Amsterdam Noord
 • Een stage in een erkend leerbedrijf met goede begeleiding

Reageren

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij je stage lopen bij Woon Duurzaam? Neem dan contact op met Yuri Pelser.

0636174913

werken@woonduurzaam.nl

Dit bericht Marketingcommunicatie stagiair(e) verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/kansen-voor-iedereen-woon-duurzaam-is-de-eerste-werkgever-voor-iraanse-alireza Tue, 19 Oct 2021 09:55:00 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=11890 Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza Alireza Derambakhsh is vier jaar geleden van Iran naar Nederland verhuisd. Woon Duurzaam gaf hem de kans om te leren en te werken te combineren en zijn eerste werkgever in Nederland te zijn.  In Iran heeft Lees meer

Dit bericht Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza

Alireza Derambakhsh is vier jaar geleden van Iran naar Nederland verhuisd. Woon Duurzaam gaf hem de kans om te leren en te werken te combineren en zijn eerste werkgever in Nederland te zijn. 

In Iran heeft Alireza een HBO opleiding in de civiele techniek gevolgd en afgerond. Na zijn HBO-studie is hij begonnen aan een masteropleiding in financieel management, maar hij kon deze vanwege de omstandigheden in Iran niet afmaken. 

Eerste werkgever

Hij maakte via een stagemarkt kennis met Woon Duurzaam. Bij Woon Duurzaam kon hij starten als leerling werkvoorbereider in combinatie met de MBO niveau 4 BBL opleiding als werkvoorbereider in de installatietechniek. Uiteindelijk heeft Alireza de functie van warmte-verliesberekening modelleer ingevuld binnen Woon Duurzaam. De klik met CEO Rense van Dijk en praktijkbegeleider Yuri Pelser was er gelijk. Na een proeftijd mocht Alireza een jaarcontract tekenen. Woon Duurzaam is voor Alireza de eerste werkgever geweest sinds zijn aankomst in Nederland. 

Warm welkom

De Nederlandse werk was onbekend voor Alireza hij had eerst de bedachte anderscultuur te worden omdat hij van andere gericht is. Hij algemeen zich echter gelijk op zijn gemak binnen Duurzaam. De collega’s zijn vriendelijk en hij werd goed ontvangen binnen het bedrijf. 

Terugblik op een mooi leerproces

In een startend bedrijf is veel werk en verantwoordelijkheid voor iedere werknemer. Alireza heeft zichzelf goed kunnen ontwikkelen door veel taken aan te pakken en te sparren met collega’s. Omdat hij nog meer begeleiding nodig had op opleidingsgebied, heeft hij samen met Yuri besloten dat het voor zijn persoonlijke ontwikkeling een verstandige keuze zou zijn om bij een groter bedrijf te gaan solliciteren. 

Terugkijkend op zijn tijd bij Woon Duurzaam heeft Alireza veel kunnen leren. Het persoonlijk contact met zijn leidinggevende Yuri heeft hij als erg prettig ervaren. Een verbeterpunt zou het invoeren van meer reflectie gesprekken kunnen zijn, volgens Alireza. Woon Duurzaam is voor Alireza een hele mooie ervaring geweest, waarin hij zichzelf goed heeft kunnen ontwikkelen. Zijn kennis neemt hij mee naar een andere werkgever en misschien in de toekomst weer mee terug naar Woon Duurzaam.

Dit bericht Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/duurzame-productie-zonnepanelen-woon-duurzaam Thu, 20 May 2021 11:59:30 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=11309 Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en dat is goed om te zien. Alleen staan we meestal niet stil bij hoe duurzaam de zonnepanelen zelf zijn. Worden er wel duurzame materialen gebruikt en zijn de werkomstandigheden humaan? Zonnepanelen in Nederland Nederland is Lees meer

Dit bericht Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam

Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en dat is goed om te zien. Alleen staan we meestal niet stil bij hoe duurzaam de zonnepanelen zelf zijn. Worden er wel duurzame materialen gebruikt en zijn de werkomstandigheden humaan?

Zonnepanelen in Nederland

Nederland is Europees koploper in zonne-energie en heeft dus ook een grote afname van zonnepanelen. Hierdoor hebben nu één op de acht huizen zonnepanelen en het aantal huizen met zonne-energie zal de komende jaren verdrievoudigen volgens het Planbureau voor de Leefomgeving. Van de Nederlandse zonnepanelen komt 80% uit China. Niet gek dat China een van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld is.

Een rapport van onderzoekers aan de Britse Sheffield Hallam University toont aan dat Chinese bedrijven die gemoeid zijn met de productie van zonnepanelen gebruikmaken van dwangarbeid door Oeigoeren. Ook de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen, polysilicium, komt uit de regio Xinjiang waar de Oeigoeren wonen. Deze regio is goed voor 45% van de wereldwijde productie van polysilicium. Hierdoor is de kans heel groot dat zonnepanelen op de Nederlandse daken misschien door dwangarbeid zijn gemaakt. Daarbij werken sommige fabrikanten nog met schadelijke materialen en zijn deze ook moeilijk te recyclen.

De leveranciers van Woon Duurzaam

Solar-scorecard-zonnepanelenVoor mensen die zonnepanelen willen kopen kan met behulp van de SVTC scorecard een verantwoordelijke producent worden gekozen. De scorecard van The Silicon Valley Toxics Coalistion (SVTC) laat zien hoe bedrijven presteren op het gebied van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Dit om ervoor te zorgen dat de PV-fabrikanten werknemers, gemeenschappen en het milieu beschermen. De leveranciers waar Woon Duurzaam mee werkt scoren hoog op deze scorecard en staan in de top 5. Zo werken wij samen met SunPower en Q CELLS. Daarnaast werkt Woon Duurzaam met de zonne-omvormers van SMA. Deze omvormers worden op een duurzame manier in Duitsland geproduceerd. De fabriek is voorzien van de nieuwste energiebesparende maatregelen en combineert deze met hernieuwbare energiebronnen.

SunPower heeft fabrieken voor de montage van haar PV panelen in Frankrijk, Mexico, Maleisië en de Filipijnen. Daarbij hebben ze in de fabrieken verschillende maatregelen om verspilling van water tegen te gaan en kopen ze waar mogelijk de materialen lokaal in. Daarbij vermijden ze materialen die gevaarlijk afval kunnen opleveren. Dit allemaal om zo duurzaam, ecologisch en sociaal rechtvaardig mogelijk te produceren. Q CELLS heeft haar fabrieken voor de montage van de PV panelen in Maleisie, de Verenigde Staten, Zuid Korea en China staan. Ook zij doen er alles aan om zo duurzaam, ecologisch en sociaal rechtvaardig mogelijk te produceren.

Dit bericht Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/de-reis-van-founding-father-rense-van-dijk-naar-een-duurzaam-en-gasloze-woning Thu, 06 May 2021 12:07:18 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10186 De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning DEEL 3 De duurzame speeltuin voor innovatie en creativiteit: over hoe het duurzaam maken van je woning leuker, beter en makkelijker kan. Via LinkedIn hadden Ram en ik al snel contact en hij reageerde Lees meer

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning

DEEL 3 De duurzame speeltuin voor innovatie en creativiteit: over hoe het duurzaam maken van je woning leuker, beter en makkelijker kan.

Via LinkedIn hadden Ram en ik al snel contact en hij reageerde vol enthousiasme op mijn voorstel, om heel Nederland zorgeloos, maar toch vooral zonder frustratie duurzaam en gasloos te maken. Dat hij er zelfs eerder voor terug naar Nederland kwam had ik niet verwacht. Naast zijn marketing en sales kwaliteiten, die ik al kende van onze tijd bij OM nieuwe energie, had hij ook ervaring als recruiter. Met die skills is hij aan de slag gegaan om het ondernemers team compleet te maken. Binnen een paar maanden waren we compleet en konden we na de zomervakantie van 2018 aan het echte werk beginnen. Met de komst van Floris Steenland, Edwin de Vries en Yuri Pelser was alle kennis en ervaring die we nodig hadden compleet gemaakt. Hiermee konden we elke uitdaging die op ons pad van verduurzaming zou komen aanpakken.

Locatie kantoor op de CeuvelDe tijd van testen en pionieren was aangebroken. We hebben in die eerste maanden heel veel marketing testen gedaan. Om er achter te komen op welke manier we onze klanten het beste konden bereiken en van betrouwbare informatie konden voorzien, over duurzaam wonen. Met Woon Duurzaam hebben we ook in verschillende zalen door het land gestaan. Zo hebben we in grote zalen gestaan waar soms maar tien mensen op afkwamen. Echter, hebben we ook in ruime hotel lobby’s gestaan waar zoveel mensen heen kwamen, dat het allemaal niet paste. We waren vooral veel onderweg en werkte regelmatig vanuit flexplekken in het land. Als thuisbasis hadden we in de beginperiode een enorm inspirerende plek gevonden. Deze inspireerde plek was ons kantoor op de Ceuvel. Hier kwamen we elke maandag samen om in een tijd van afspraken buiten de deur, elkaar toch te blijven ontmoeten. De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit. Een experiment waarmee ze duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk willen maken. Je begrijpt wel dat wij ons daar helemaal thuis voelde.

Woon duurzaam blijft maar groeien en is klaar voor de volgende stap

Rense, Ram en Yuri tekenen een contractZo snel als je in de natuur kleine plantjes of jonge dieren groot ziet worden, gelde dit voor ons ook. Hierdoor waren wij ook toe aan een nieuwe omgeving. De groei van ons team en de behoefte aan een echte eigen plek werd met de dag groter. In de zomer veranderde het namelijk in een mix tussen een druk bezocht park en een strand met bijbehorende strandtent. In de tussentijd zagen wij ook dat onze plannen voor een duurzaam Nederland echt werkte. Dat wat we samen bedacht hadden is ook echt werkelijkheid geworden. In de tussentijd heeft onze zoektocht naar financiering ons drie ondernemende en maatschappelijk zeer betrokken financiers opgeleverd. Deze financiers waren Inno Energy, Doen Participaties en Mijn Domein. Met hun komst kwamen ook de middelen om onze duurzame plannen mee op te schalen.

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp https://www.woonduurzaam.nl/producten/warmtepompen/nefit-bosch-enviline-all-electric-warmtepomp Mon, 12 Apr 2021 08:39:56 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10942 De Nefit Bosch EnviLine warmtepomp is een begrip in de markt. Hoogwaardige kwaliteit met een hoge COP, een groen energielabel en fluisterstille werking. Voor zowel verwarmen, als koelen. Met 40 configuraties – van compact tot volledig geïntegreerde modellen – biedt Nefit Bosch ook voor jouw woning een oplossing op maat. Lees meer

Dit bericht Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp

De Nefit Bosch EnviLine warmtepomp is een begrip in de markt. Hoogwaardige kwaliteit met een hoge COP, een groen energielabel en fluisterstille werking. Voor zowel verwarmen, als koelen. Met 40 configuraties – van compact tot volledig geïntegreerde modellen – biedt Nefit Bosch ook voor jouw woning een oplossing op maat.

De eigenschappen van de Nefit Bosch EnviLine

 • Aanvoertemperatuur tot 62°C
 • Verwarming, koeling en warm tapwater met duurzame energie uit de buitenlucht
 • Modulerende werking: past het vermogen aan, aan de vraag en is daardoor extra zuinig is met elektriciteit in vergelijking met aan/uit-warmtepompen
 • Maatwerk voor elke woning, dankzij uitgebreide keuze binnen- en buitenunits
 • Bediening via app, online monitoring en beheer op afstand (optie)

Keuze binnen- en buitenunits

Binnenunits

 • EnviLine Tower – staand all-in model met een geïntegreerde warmwaterboiler van 190 l
 • EnviLine TowerSolar – staand all-in model met geïntegreerde zonneboiler
 • EnviLine All-Electric – compact hangend model, te combineren met een losse boiler voor warm water

Buitenunits

 • EnviLIne Split – kosten-efficiënte oplossing, montage op dak of aan gevel mogelijk, modulerend
 • EnviLine Monoblock – stil en efficiënt, geen F-gassen-certificering vereist, modulerend
 • Compress Monoblock – stilste buitenunit (34,5 dB (A) op 3 meter afstand), extra besparend qua stroomverbruik
Offerte aanvragen
Download Datasheet Split
Download Datasheet Monoblock

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten.

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/klanten-vertellen-waarom-ze-voor-woon-duurzaam-hebben-gekozen Thu, 08 Apr 2021 14:17:40 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10639 Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen In een interview met Duurzaam Gebouwd en Rense van Dijk over de start van Woon Duurzaam en het gasloos maken van woningen, stond een leuk stuk over onze klant Charles Valent. Hij vertelt hierin waarom hij voor Woon Duurzaam Lees meer

Dit bericht Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen

In een interview met Duurzaam Gebouwd en Rense van Dijk over de start van Woon Duurzaam en het gasloos maken van woningen, stond een leuk stuk over onze klant Charles Valent. Hij vertelt hierin waarom hij voor Woon Duurzaam heeft gekozen voor het gasloos maken van zijn woning.

Het interview met Duurzaam Gebouwd

In het interview praat Duurzaam Gebouwd met onze CEO Rense van Dijk over het verduurzamen en gasloos maken van je huis. Rense begint in het interview met de frustraties die hij ervaarde toen hij zijn eigen huis volledig energieneutraal wilde maken. Vanuit deze frustraties heeft Rense Woon Duurzaam opgericht om één totaaloplossing aan te bieden. Verder in het interview vertelt Rense wat Woon Duurzaam doet en wat zijn toekomst plannen zijn. Lees het hele interview in het Duurzaam Gebouwd magazine hier.

Klaar voor een warmtepomp, maar dan …

Twee jaar lang speurde Charles Valent naar een warmtepomp, maar hij kwam er niet uit. Zijn Hoofddorpse woning, vertelt hij, is goed geïsoleerd, heeft vloerverwarming, veel zonnepanelen, en was dus helemaal klaar om gasloos te gaan. Maar op internet verdwaalde hij en van de vele lokale aanbieders van warmtepompen die hij benaderde kon geen enkele hem over de streep trekken. “Traditionele installateurs,” zegt hij, “denken vooral vanuit verwarming. Niet vanuit energie. De meeste bleken ook nog niet erg vertrouwd te zijn met warmtepompen. Ze konden mij niet overtuigen.”
De switch naar een lokale energieleverancier, Tegenstroom, bracht hem uiteindelijk bij Woon Duurzaam, die voor hem een energiescan uitvoerden. Dat wekte vertrouwen. “Zij dachten in oplossingen in termen van verduurzaming. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt.”
Dit leidde tot de aanschaf van een warmtepomp, die in december werd geïnstalleerd. Valent en zijn vrouw wonen nu bijna gasloos. Ze koken wel nog op gas, want kunnen nog geen afscheid nemen van hun oude fornuis. “En je gas laten afsluiten kost ook weer een hoop geld. Dat vind ik vreemd.” Geld besparen doet hij niet maar erop toeleggen ook niet. “De warmtepomp is een alternatief.”
Het gebruik van de warmtepomp, van het merk Alpha Innotec en type LWDV, geleverd door Nathan, bevalt goed, alleen stoort het Valent dat hij er niet achter kan komen wat de pomp precies aan stroom verbruikt. “Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn vandaag de dag.” Gelukkig is het wel mogelijk om de stroomopname bij deze warmtepomp te meten, maar daarvoor moet je een extra kWh meter in de groepenkast toevoegen en dat zijn dure apparaatjes.

Dit bericht Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Vaillant climaVAIR exclusive https://www.woonduurzaam.nl/producten/airconditioning/vaillant-climavair Thu, 01 Apr 2021 07:47:08 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10822 De Vaillant climaVAIR verkoelt en verwarmt een ruimte op een milieuvriendelijke en efficiënte manier. Door innovatie en de nieuwste technieken weet de climaVAIR exclusive de juiste temperatuur te bereiken met een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast het koelen van de ruimte filtert de airco ook de lucht en verwijdert het de bacteriën, allergenen Lees meer

Dit bericht Vaillant climaVAIR exclusive verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Vaillant climaVAIR exclusive

De Vaillant climaVAIR verkoelt en verwarmt een ruimte op een milieuvriendelijke en efficiënte manier. Door innovatie en de nieuwste technieken weet de climaVAIR exclusive de juiste temperatuur te bereiken met een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast het koelen van de ruimte filtert de airco ook de lucht en verwijdert het de bacteriën, allergenen en geuren uit de lucht.

De voordelen van de Vaillant climaVAIR exclusive

 • Maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat
 • Zeer energiezuinig
 • Fluisterstil
 • Energielabel A+++
 • Geschikt voor ruimtes met een inhoud t/m 50 m3
 • Nachtmodus
 • Timerfunctie
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Vaillant climaVAIR exclusive verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Daikin Perfera Multisplit https://www.woonduurzaam.nl/producten/airconditioning/daikin-perfera Thu, 01 Apr 2021 07:43:50 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10812 De Daikin Perfera maakt een ruimte comfortabel door de lucht te zuiveren en het over de ruimte te verspreiden - zonder dat jij daar last van hebt. De 3-D luchtstroom circuleert de lucht zowel verticaal als horizontaal door de ruimte. Voor meer comfort richt de 2-zonebewegingssensor de lucht van jou af als jij Lees meer

Dit bericht Daikin Perfera Multisplit verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Daikin Perfera Multisplit

De Daikin Perfera maakt een ruimte comfortabel door de lucht te zuiveren en het over de ruimte te verspreiden – zonder dat jij daar last van hebt. De 3-D luchtstroom circuleert de lucht zowel verticaal als horizontaal door de ruimte. Voor meer comfort richt de 2-zonebewegingssensor de lucht van jou af als jij in de ruimte bent en schakelt de energiebesparende modus in als je niet aanwezig bent. Verder is het wandmodel stijlvol en onopvallend  en voldoet het aan de Europese technische normen.

De voordelen van de Daikin Perfera

 • Maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat
 • Energiezuinig
 • Fluisterstil
 • Energielabel A+++
 • Geschikt voor ruimtes met een inhoud t/m 100 m3
 • Nachtmodus
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Daikin Perfera Multisplit verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
De reis van founding father Rense van Dijk naar een gasloze woning met een warmtepomp https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/de-reis-van-founding-father-rense-van-dijk-naar-een-gasloze-woning-met-een-warmtepomp Tue, 16 Mar 2021 11:20:32 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10164 De reis van founding father Rense van Dijk naar een gasloze woning met een warmtepomp DEEL 2 Je moet er op kunnen vertrouwen: over hoe het gasloos maken van je woning met een warmtepomp leuker, beter en makkelijker kan. De frustratie van mijn zoektocht naar een antwoord op Lees meer

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een gasloze woning met een warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

De reis van founding father Rense van Dijk naar een gasloze woning met een warmtepomp

DEEL 2 Je moet er op kunnen vertrouwen: over hoe het gasloos maken van je woning met een warmtepomp leuker, beter en makkelijker kan.

De frustratie van mijn zoektocht naar een antwoord op mijn vraag hoe we onze Utrechtse jaren dertig woning gasloos of energieneutraal konden maken met een warmtepomp; gebruikte ik als inspiratiebron. Tot op het bot gemotiveerd om dit probleem niet alleen voor ons maar ook voor de rest van Nederland te tackelen ging ik aan het werk. Binnen de kortste keren stonden de contouren van mijn plannen op papier. Waarna ik begon aan mijn zoektocht naar hoe de markt van woning verduurzamers in elkaar zit.

WarmtepompDat er nauwelijks tot geen echte concurrenten actief waren verraste mij al niet meer. Wel verbaast het mij nog steeds dat er zelfs nu nog maar een handjevol bedrijven actief zijn, dat zich richt op het aanbieden van integrale oplossingen. Er is al jaren ruim voldoende aanbod van bedrijven die zich richten op enkele maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van woningen. En de warmtepomp komt schoorvoetend binnen het domein van de cv installateur. Ik merkte dat juist deze groep worstelde met het gebrek aan een integrale oplossingen. We hadden in onze eigen zoektocht al geleerd dat een bestaande woning voorzien van een warmtepomp niet zomaar zonder slag of stoot mogelijk is. Juist bij bestaande woningen is het erg belangrijk om goed te kijken naar een passende combinatie. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolerende maatregelen en een warmtepomp.

Wij waren niet alleen opzoek naar technische antwoorden, maar ook het antwoord op de vraag wat kost een warmtepomp en welk rendement mogen we daarbij verwachten. Dit gaat in onze branche helaas nog regelmatig mis. Ik vind het ook vreselijk pijnlijk om in programma’s zoals Tros Radar te zien, dat er mensen zijn die hun spaargeld investeren in het gasloos maken van hun woning met een warmtepomp. Waarbij ze er enkel een slecht gevoel aan over houden. Dat is echt niet goed voor de energietransitie van Nederland. Mensen moeten er op kunnen vertrouwen dat ze hun geld investeren in goede oplossingen die echt werken. Zou jij je geld op het gasloos maken van je huis inzetten als dat vertrouwen er niet is?

Nadat de problemen duidelijk waren met het gasloos maken van een woning doormiddel van een warmtepomp en andere maatregelen. Is het nu tijd voor de volgende stap.

Het was mij duidelijk dat ik een goed en compleet team van gepassioneerde professionals moest verzamelen. Om zo op alle vragen een passend antwoord te kunnen geven. Ik startte niet enkel mijn zoektocht naar het kostenplaatje, maar ging ook opzoek naar goede partners. Ram van Erkelens was de eerste die ik benaderde. Ik wist dat hij beschikbaar zou zijn omdat we ongeveer gelijktijdig bij OM nieuwe energie waren vertrokken. Hij om een mooie reis door Zuid Amerika te maken en ik om de plannen van Woon Duurzaam vorm te geven. Nu maar afwachten of hij net als ik enthousiast werd van mijn plannen om heel Nederland zorgeloos, maar toch vooral zonder frustratie gasloos te maken.

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een gasloze woning met een warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Inductie koken https://www.woonduurzaam.nl/producten/inductie-koken/inductie-koken Tue, 23 Feb 2021 11:53:53 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10248 Bij het proces om je huis gasloos of energieneutraal te maken mag de keuken niet vergeten worden. Elektrisch koken is dan de duurzaamste oplossing. Vandaag de dag zijn er drie verschillende manier om elektrisch te koken: keramisch, halogeen en inductie. Van deze drie is inductie koken het duurzaamst doordat deze manier het zuinigst Lees meer

Dit bericht Inductie koken verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Inductie koken

Bij het proces om je huis gasloos of energieneutraal te maken mag de keuken niet vergeten worden. Elektrisch koken is dan de duurzaamste oplossing. Vandaag de dag zijn er drie verschillende manier om elektrisch te koken: keramisch, halogeen en inductie. Van deze drie is inductie koken het duurzaamst doordat deze manier het zuinigst is met energieverbruik. Dit komt doordat bij inductie de pan zelf wordt verwarmt en bij keramische en halogeenkookplaten de gehele kookzone. Daarbij blijven die kookplaten langer nagloeien waardoor er meer energie verloren gaat dan bij een inductiekookplaat.

De voordelen van koken met een inductiekookplaat

 • Duurzame manier van koken
 • Inductie koken heeft een rendement van 80-90%
 • De pan is snel warm
 • Veilige manier van koken doordat de pan wordt verwarmd en niet de kookplaat
 • Snel en eenvoudig schoon te maken
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Inductie koken verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning https://www.woonduurzaam.nl/producten/ventilatie/centraal-mechanisch-ventilatiesysteem-met-warmteterugwinning Tue, 23 Feb 2021 11:05:15 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10241 Heb je nog geen ventilatiesysteem in je woning of is deze aan vervanging toe? Kies dan voor een centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Met dit systeem wordt de warmte van vieze, uitgaande lucht afgegeven aan schone, binnenkomende lucht. De warmteverliezen in de woning worden hiermee aanzienlijk beperkt en kan er een kleinere warmtepomp Lees meer

Dit bericht Centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning

Heb je nog geen ventilatiesysteem in je woning of is deze aan vervanging toe? Kies dan voor een centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Met dit systeem wordt de warmte van vieze, uitgaande lucht afgegeven aan schone, binnenkomende lucht. De warmteverliezen in de woning worden hiermee aanzienlijk beperkt en kan er een kleinere warmtepomp worden geselecteerd.

De voordelen van een centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning

 • Maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat
 • Maximale energie efficiency
 • Fluisterstil
 • Uitstekend te combineren met een warmtepomp 
 • Afzonderlijke ruimteregeling mogelijk
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jouw kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Centraal mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>