Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen https://www.woonduurzaam.nl Energieneutraal en gasloos wonen Mon, 09 May 2022 12:17:40 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.0 Een goede voorbereiding is het halve werk https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/een-goede-voorbereiding-is-het-halve-werk Fri, 08 Apr 2022 09:41:05 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=12960 Een goede voorbereiding is het halve werk Opties voor het aanschaffen van een warmtepomp Hybride of all-electric De eerste stap is het bedenken of jouw situatie meer baat heeft bij een hybride of een all-electric warmtepomp. Het voordeel van hybride warmtepompen is dat deze aangesloten worden op de Lees meer

Dit bericht Een goede voorbereiding is het halve werk verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Een goede voorbereiding is het halve werk

Opties voor het aanschaffen van een warmtepomp

Hybride of all-electric

De eerste stap is het bedenken of jouw situatie meer baat heeft bij een hybride of een all-electric warmtepomp. Het voordeel van hybride warmtepompen is dat deze aangesloten worden op de bestaande cv-ketel. Hierdoor bespaar je met je warmtepomp op gas en kan je met je cv-ketel bij blijven verwarmen op zeer koude dagen en ben je altijd voorzien van onbeperkt warm douchewater. Als je woning nog niet zo goed geïsoleerd is, kan je op deze manier toch met een zuinige warmtepomp in een groot deel van je warmtebehoefte voorzien. We kunnen je helpen om te bepalen of de door jou gekozen warmtepomp later, wanneer je het huis beter isoleert, helemaal verwarmd kan worden zonder de cv-ketel. Voor het warme douchewater plaatsen we dan een boiler bij de warmtepomp. Het voordeel van een all-electric warmtepomp is dat je je gasaansluiting helemaal kunt verwijderen. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie voor de verwarming en koelt niet zo snel af als de verwarming uit staat. Voor deze huizen is een all-electric warmtepomp vaak een goede oplossing waarmee de stap naar volledig gasvrij wonen gezet kan worden. Wanneer je op gas kookt, hoef je alleen nog maar op elektrisch koken over te stappen om je hele gasmeter weg te kunnen laten halen.

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Er worden veel verschillende warmtepompen op de markt aangeboden. De ISDE subsidie apparatenlijst met alle merken en verschillende types warmtepompen is een verbazingwekkende lijst van 158 pagina’s lang. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen en unieke eigenschappen. We helpen je graag met het kiezen van de juiste warmtepomp voor jouw situatie en geven je in deze column graag wat meer informatie over de verschillende warmtepompen.

Technici in de wereld van warmtepompen spreken vaak over monoblock, split, lucht/water, lucht/lucht  of brine water/water warmtepompen. Het gebruik van dit jargon maakt het voor de meeste mensen niet makkelijk om te snappen wat er bedoeld wordt. Deze termen vertellen iets over de manier waarop de warmtepomp gebouwd is en over de bron waar de warmtepomp haar warmte uit haalt. Ook zegt het of de warmte in de woning wordt afgegeven aan de binnenlucht of aan het water in het cv-systeem. Het is goed om te weten dat lucht van -30 graden nog steeds warmte bevat die je eruit kan halen en dus als bron van warmte voor de warmtepomp kan dienen. Zolang het absolute nulpunt van -273 graden Celsius niet bereikt is, zit er warmte in die je eruit kan halen. Het is natuurlijk logisch dat het veel makkelijker is om warmte te halen uit lucht of water van bijvoorbeeld 20 graden Celsius dan uit lucht of water met antivries van -30 graden Celsius. Een warmtepomp kan ook bij hele lage temperaturen warmte oogsten uit lucht of water. De pomp zal dat dan wel minder efficiënt doen dan wanneer de bron een hogere temperatuur heeft.

Split: De term verraadt het al, een split warmtepomp is opgedeeld in twee aparte apparaten. Een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht en de binnenunit geeft deze warmte af aan het cv-water. Om dat zo te kunnen doen, worden de twee apparaten met elkaar verbonden door leidingen. Door deze leidingen stroomt het middel dat de warmtepomp nodig heeft om haar werk te kunnen doen.

Monoblock: Alles wat er moet gebeuren om warmte aan je cv-water of aan de binnenlucht over te dragen, gebeurt in één apparaat. Uit een monoblock komt dus direct warm verwarmingswater of warme lucht. Een groot voordeel van deze warmtepompen is dat de monteur die hem installeert geen speciale diploma’s nodig heeft om met de middelen te mogen werken die bij een split warmtepomp in de vaak lange leidingen tussen de twee apparaten stroomt.

Lucht/Lucht: Lucht/lucht warmtepompen worden ook vaak airco’s genoemd. Dit zijn in de meeste gevallen splitsystemen waarbij je een buiten-en een binnenunit hebt. We noemen dit lucht/lucht warmtepompen wanneer ze niet alleen kunnen koelen, maar ook kunnen verwarmen. De dubbele verwijzing naar lucht wordt gemaakt omdat de buitenunit de buitenlucht als bron gebruikt om haar warmte uit te halen en de binnenunit de binnenlucht gebruikt om deze warmte weer aan af te geven. Deze warmtepompen kunnen, wanneer ze goed berekend zijn, heel snel een ruimte opwarmen of afkoelen. Daarom worden ze vaak gebruikt in bijvoorbeeld slaap- en studeerkamers. Deze hoeven, door de manier waarop ze gebruikt worden, meestal niet de hele dag aangenaam warm te zijn maar wanneer ze gebruikt worden, is het wel fijn als ze dan ook snel opgewarmd of afgekoeld kunnen worden.

Lucht/Water: Bij een lucht/water warmtepomp wordt ook weer verwezen naar de bron waar warmte uitgehaald wordt en waar deze warmte weer in wordt afgegeven. Deze warmtepompen kom je als split en als monoblock tegen. De warmte wordt bij een splitsysteem door de buitenunit uit de buitenlucht gehaald en via het middel in de leidingen naar de binnenunit gebracht die deze warmte afgeeft aan het verwarmingswater in de cv-installatie. Bij een monoblock warmtepomp zit het hele systeem in de buitenunit en die maakt dan ook in deze buitenunit direct het warme water dat naar het cv-systeem gebracht wordt.

Brine water/water: De term brine water vertelt je dat er antivries in het water zit en dat vaak de bodem en soms ook PVT panelen op je dak als bron worden gebruikt om de warmte uit te halen. Bij gebruik van je dak wordt vaak gebruik gemaakt van zonnepanelen waar een extra warmtewisselaar achter zit (PVT paneel) die de buitenlucht als bron gebruikt om via het water met antivries warmte te oogsten en aan het cv-water af te geven. De warmtepompen met een bodembron maken geen gebruik van de buitenlucht als bron voor hun warmte. Voor Deze warmtepompen wordt een zogenaamde gesloten bodembron gebruikt. Dit is een lange dubbele kunststof slang in de vorm van een U die aan de onderkant daardoor gesloten is. Dat is waarom we dit een gesloten bodembron noemen. De slang gaat in een diep gat  die soms wel tot 150 meter diep geboord is. In de slang stroomt water met antivries rond dat door de warmtepomp gebruikt wordt om warmte uit te halen. Omdat het water met de antivries door die lange slang in de bodem stroomt, zal dat water onderweg door de wand van de slang weer opwarmen en de temperatuur van de bodem aannemen. Hierdoor heeft de warmtepomp altijd een constante temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius beschikbaar om warmte uit te halen en af te geven aan het cv-systeem. Bij de lucht/lucht warmtepompen en de PVT systemen is de variatie van de luchttemperatuur waar de warmtepomp mee moet werken veel groter. In de winter is de lucht erg koud en kan je er moeilijker warmte uit halen en zomers is de lucht warm, waardoor je er in de koelstand van de warmtepomp minder makkelijk warmte aan af kan geven. Een bodembron heeft daardoor een veel gunstiger en stabieler rendement dan een warmtepomp die de buitenlucht als bron gebruikt. Nog een groot voordeel van een bodembron is dat je voor de koeling in de zomer de warmtepomp niet aan hoeft te zetten. Je kan je woning afkoelen met de temperatuur van het water dat door de bodembron stroomt zonder dat de warmtepomp daarvoor hoeft te werken. Je gebruikt dan bijna geen energie voor je koeling en je stopt de warmte die je uit je huis gehaald hebt terug in de grond, waar deze op je wacht tot het winter wordt en je de warmte er weer uit kan halen.

Wat is een hoog temperatuur warmtepomp? 

We zullen nog een term uitleggen die je steeds vaker tegenkomt. De meeste huizen hebben een verwarmingssysteem dat ontworpen is voor verwarmingswater van 60 graden of hoger. Vroeger werd er zelfs tot 90 graden water in de verwarmingssystemen gebruikt. Warmtepompen werken het beste met een hoog rendement bij lagere temperaturen zoals bijvoorbeeld 30 of 35 graden. Het probleem dat dan ontstaat is dat de radiatoren en leidingen te klein zijn om bij deze lage temperaturen genoeg warmte in je huis te kunnen afgeven. Heel vaak wordt er dan ook gekozen om deze te vervangen of vloerverwarming aan te leggen. Dit vraagt al met al een behoorlijke verbouwing en een aardige investering. Om dat probleem op te lossen, zijn de warmtepomp fabrikanten warmtepompen gaan maken die hoge temperaturen tot wel 75 graden Celsius kunnen maken, waardoor de vervanging van de radiatoren niet meer nodig zou zijn. Deze hoge temperaturen zijn vaak alleen maar in de echt koude periodes nodig, waardoor het merendeel van het jaar de warmtepomp toch met lagere temperaturen kan werken. Het grote nadeel van het maken van hoge temperaturen met een warmtepomp is dat het rendement van de warmtepomp erg snel omlaag gaat. Hij wordt bij hoge temperaturen dus minder zuinig en gaat meer stroom verbruiken. Wij adviseren daarom vaak om wel aanpassingen te maken aan de radiatoren en het leidingwerk, zodat de warmtepomp het beste rendement kan leveren. Helaas is dat niet altijd mogelijk en dan kan het een verstandige beslissing zijn om toch een hoog temperatuur warmtepomp te laten plaatsen, zodat ook in een koude winterperiode het huis behaaglijk warm wordt.

Is je huis al extra geïsoleerd?

Als jij je huis al extra geïsoleerd hebt, dan is de kans groot dat jouw leidingen en radiatoren meer warmte kunnen afgeven dan je nodig hebt. Dit merk je doordat je kamers heel snel warm worden als je de verwarming aan zet. oor de temperatuurinstellingen van je cv-ketel te veranderen, kun je direct al gas besparen. Ook je cv-ketel werkt namelijk zuiniger wanneer de watertemperatuur van het cv-water lager is. Urgenda heeft hiervoor een informatie campagne en een website gestart omdat een HR cv-ketel pas echt een hoog rendement geeft wanneer het cv-water niet warmer dan 60 graden gemaakt wordt. Probeer het maar eens uit en stel de aanvoertemperatuur van je cv-ketel in stapjes steeds lager in. Als je het in koude periodes dan nog steeds behaaglijk warm krijgt, stook je al snel 10% zuiniger dan voorheen. Als je jouw huis met 50 graden Celsius of lager nog steeds goed warm krijgt, dan is de kans groot dat ook jij over kan stappen op gasloos wonen met een warmtepomp.

De voorbereiding

Je hebt besloten dat je voor een duurzamere woning gaat en dat je een plan in werking wil gaan zetten. Fantastisch om te horen! Wij willen je daar uiteraard graag bij begeleiden. Allereerst kun je de gratis woningscan invullen op onze website, zo kom je erachter of het mogelijk is om je woning aardgasvrij te maken. Hierna kun je een energieplan op maat laten opstellen, zodat we samen kunnen kijken wat de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen zijn voor jouw woonsituatie. Besluit je om na het ontvangen van dit plan de uitvoering ook door ons te laten doen? Dan krijg je het energieplan op maat (t.w.v. €450,-) van ons. En wist je dat elke warmtepomp in aanmerking komt voor de dit jaar verhoogde ISDE subsidie? Deze subsidies kunnen hoog oplopen, wat je een mooi financieel voordeel kan opleveren. We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over de verduurzaming van jouw woning. Neem gerust contact met ons op, wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Dit bericht Een goede voorbereiding is het halve werk verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Op de wachtlijst voor een warmtepomp https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/op-de-wachtlijst-voor-een-warmtepomp Fri, 08 Apr 2022 09:01:51 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=12944 Op de wachtlijst voor een warmtepomp: Hoe Woon Duurzaam omgaat met leveringsvertraging van warmtepompen Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen explosief zijn gestegen. De vraag naar warmtepompen en andere verduurzamingsmaatregelen is hierdoor enorm toegenomen. De huidige situaties in de wereld, de productie achterstanden door Lees meer

Dit bericht Op de wachtlijst voor een warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Op de wachtlijst voor een warmtepomp: Hoe Woon Duurzaam omgaat met leveringsvertraging van warmtepompen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen explosief zijn gestegen. De vraag naar warmtepompen en andere verduurzamingsmaatregelen is hierdoor enorm toegenomen. De huidige situaties in de wereld, de productie achterstanden door de afgelopen corona jaren, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, logistieke problemen zoals het vastgelopen schip in het Suezkanaal en de grondstoftekorten hebben gezorgd voor langere wachttijden op warmtepompen en onzekerheid over prijsstijgingen. We verwachten dat deze situatie dit jaar enigszins zal normaliseren, maar hebben daar helaas geen invloed op. We vertellen je graag hoe wij met deze situatie omgaan en wat onze oplossingen hiervoor zijn.

Om onze klanten op een goede manier te bedienen werkt Woon Duurzaam met een wachtlijst voor warmtepompen. Door je verduurzamingsplannen nu uit te werken en jouw bestelling te plaatsen, kunnen wij hetzelfde doen bij onze groothandel. Zo staan we samen in de wacht voor de producten die geleverd worden en kunnen we ze leveren wanneer ze beschikbaar komen. Onze groothandel levert net als wij de binnenkomende producten uit op volgorde van bestelling. We werken ook in deze situatie maximaal klantgericht. We houden contact en communiceren open over hoe het er met de leveringen voor de gasvrije verwarmingsinstallatie van onze klanten voor staat. We proberen om zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden. En als het toch allemaal tegenvalt, komen we er in goed overleg altijd uit.

Een goed plan en subsidie

Dat je wat langer op je warmtepomp moet wachten, betekent niet dat je niet kan starten met je persoonlijke verduurzamingsplan. Je woning verduurzamen, is iets wat je niet zomaar in een middag realiseert. Een goed plan zorgt voor overzicht en een gestructureerde uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. De subsidies op energiebesparende maatregelen zijn in januari 2022 flink verhoogd. Je zou bijvoorbeeld nu al kunnen beginnen met het isoleren van je woning. Door je huis goed te isoleren en waar nodig het glas te vervangen voor HR ++(+) glas, zorg je voor een flinke daling van je energiekosten. Laat je een warmtepomp installeren, dan kom je bij bestaande woningen, net als voor isolatie en glas vervanging, in aanmerking voor de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Voor meer subsidie kun je ook maatregelen combineren. Voor meer informatie over de wijzigingen in de ISDE subsidie bezoek je de website van RVO. www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/isde-wijzigingen-2022

Het hele pakket

Voor een volledige gasvrije of energieneutrale woning moeten de volgende onderdelen goed op elkaar worden afgestemd: warmteopwekking & warmte afgifte, isolatie, ventilatie en energieopwekking met bijvoorbeeld zonnepanelen. Door je huis goed te isoleren, beperk je het warmteverlies in je woning. Je warmtepomp en/of cv-ketel verbruikt daardoor dan ook minder energie. Je radiatoren vervangen of vloerverwarming aanleggen, betekent dat je met lagere temperaturen je woning kan verwarmen, waardoor je warmtepomp en/of cv-ketel zuiniger kan werken. Een goed werkend ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je woning gezond en comfortabel blijft. Het juiste aantal zonnepanelen kan ervoor zorgen dat veel, en soms zelfs alle, door je warmtepomp gebruikte elektriciteit zelf opwekt wordt.

De oriëntatie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn vele warmtepompen op de markt. Geen woning is hetzelfde, dus moet je je goed oriënteren op de geschiktheid van de verschillende warmtepompen voor jouw woning. Om het je wat makkelijker te maken, zetten wij in de volgende blog een aantal opties op een rij. 

Lees hier de volgende blog: Een goede voorbereiding is het halve werk 

Dit bericht Op de wachtlijst voor een warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Projectleider /uitvoerder woningverduurzaming https://www.woonduurzaam.nl/vacatures/projectleider-uitvoerder-woningverduurzaming Wed, 02 Mar 2022 15:39:02 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=12598 Projectleider/uitvoerder woningverduurzaming  Reageer Wil jij gasloze of energieneutrale woningen realiseren en daarbij werken met de nieuwste technieken?  Heb jij een hart voor duurzame installatietechniek en wil je mee ondernemen in een jong bedrijf met veel ambitie? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie Lees meer

Dit bericht Projectleider /uitvoerder woningverduurzaming verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Projectleider/uitvoerder woningverduurzaming 

Reageer

Wil jij gasloze of energieneutrale woningen realiseren en daarbij werken met de nieuwste technieken? 

Heb jij een hart voor duurzame installatietechniek en wil je mee ondernemen in een jong bedrijf met veel ambitie? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie projectleider/uitvoerder! 

Wie zijn wij?

Wij zijn Woon Duurzaam: De woningverduurzamer van Nederland. Wij maken woningen compleet ontzorgd gasloos en desgewenst energieneutraal. We doen dat met een betrokken, open en gezellig team. We groeien hard en dat betekent dat we je veel kansen kunnen bieden om persoonlijk mee te groeien met ons bedrijf.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken jou, als je wilt meebouwen aan het succes van dit jonge bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en realisatie van duurzame installatietechniek bij woningen – van de opname tot en met de oplevering. Je begeleidt klanten en monteurs, houdt toezicht, bewaakt de kwaliteit en realiseert samen met hen uitstekend functionerende installaties. Je weet waarop je daarbij moet letten. Je hebt in je werk veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid. 

Wat breng je mee?

Je bent energiek, positief en enthousiast van nature, je kunt anderen daarmee goed motiveren. Je kunt denken in grote lijnen, maar bent wel zeer resultaatgericht en hands-on. Je aanpak is klantgericht. Je denkt in mogelijkheden, conventioneel en onconventioneel. Je weet het overzicht te houden, ook in meer stressvolle situaties. Je werkt goed zelfstandig, maar je haalt ook plezier uit samenwerking met anderen. Je gelooft in de toepassing van duurzame techniek in woningen.

 • Je hebt een opleiding, technische kennis en praktische ervaring in de duurzame (installatie)techniek. Je hebt kennis van de relevante veiligheids-, gezondheids- en milieuregels in de branche. Door ervaring opereer je op HBO werk- en denkniveau. 
 • Je beheerst de Nederlands taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed omgaan met basis computerprogramma’s als Microsoft Office.
 • Je kunt technische tekeningen lezen, aanpassen en waar noodzakelijk ook maken.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

We bieden jou de kans om in een brede functie mee te bouwen aan een jong bedrijf met een duidelijke missie, in een open, enthousiast team. De bijbehorende salariëring valt binnen de CAO Metaal en Techniek en wordt bepaald aan de hand van leeftijd, kennis en ervaring. 

Reageren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yuri Pelser telefoonnummer 06-36174913 of stuur een e-mail aan werk@woonduurzaam.nl.

Stuur ons je cv en korte motivatie, dan nemen we contact met je op voor een eerste online kennismaking. Lijkt de functie jou leuk, maar twijfel je of je de geschikte kandidaat bent? Stuur je e-mail, dan onderzoeken we dat graag samen met jou.

Dit bericht Projectleider /uitvoerder woningverduurzaming verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Marketingcommunicatie stagiair(e) https://www.woonduurzaam.nl/vacatures/marketingcommunicatie-stagiaire Wed, 12 Jan 2022 12:26:32 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=12217 Marketingcommunicatie stagiair(e) Reageer Zit jouw telefoon aan je hand vastgeplakt, ben je op de hoogte van alle trends en thema's op social media en ben je dol op schrijven? En geeft het jou ook een kick als je zo veel mogelijk reacties en likes op je berichten krijgt?  Lees meer

Dit bericht Marketingcommunicatie stagiair(e) verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Marketingcommunicatie stagiair(e)

Reageer

Zit jouw telefoon aan je hand vastgeplakt, ben je op de hoogte van alle trends en thema’s op social media en ben je dol op schrijven? En geeft het jou ook een kick als je zo veel mogelijk reacties en likes op je berichten krijgt? 

Kon je bovenstaande vragen met ja beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Woon Duurzaam zoekt een gemotiveerde marketingcommunicatie stagiair(e).

Wie zijn wij?

Wij zijn Woon Duurzaam: De woningverduurzamer van Nederland. Wij maken woningen compleet ontzorgd gasloos en desgewenst energieneutraal. Elke woning is een project (N=1) ook als het er tweehonderd zijn. Onze Woon DuurzaamTM  Zwerm projectaanpak is de basis waarmee we de behoefte van onze klanten centraal stellen bij wat we doen.

Wie zoeken wij?

Je bent dol op social media en de laatste trends en thema’s.

Je hebt een passie voor schrijven.

Je snapt waar Woon Duurzaam voor staat en staat hier zelf ook achter.

Het maken van een goede planning is geen probleem voor jou.

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Je denkt breed: hoe kun je ervoor zorgen dat de kanalen elkaar aanvullen en versterken?

Je volgt een HBO of universitaire opleiding in de richting van marketing, communicatie, (social) media of journalistiek.

Rijbewijs B is een pré.

Je hebt ervaring met het bewerken van foto- en filmmateriaal.

Wat ga je doen? 

Als marketing & communicatie stagiair(e) ga jij je dagelijks bezig houden met activiteiten als het schrijven van social mediaberichten, persberichten, blogposts, nieuwsbrieven en artikelen. Je denkt mee over de marketingcommunicatiestrategieën en houdt de website up-to-date.

Zelf op pad gaan om tof beeldmateriaal voor de social mediakanalen te verzamelen hoort ook thuis in je pakket van werkzaamheden.

Wat bieden wij?

 • Een stagecontract op fulltime basis (parttime in overleg).
 • Een bruto stagevergoeding van €300,- per maand
 • Een werkplek op ons kantoor in Amsterdam Noord
 • Een stage in een erkend leerbedrijf met goede begeleiding

Reageren

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij je stage lopen bij Woon Duurzaam? Neem dan contact op met Yuri Pelser.

0636174913

werken@woonduurzaam.nl

Dit bericht Marketingcommunicatie stagiair(e) verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/kansen-voor-iedereen-woon-duurzaam-is-de-eerste-werkgever-voor-iraanse-alireza Tue, 19 Oct 2021 09:55:00 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=11890 Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza Alireza Derambakhsh is vier jaar geleden van Iran naar Nederland verhuisd. Woon Duurzaam gaf hem de kans om te leren en te werken te combineren en zijn eerste werkgever in Nederland te zijn.  In Iran heeft Lees meer

Dit bericht Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza

Alireza Derambakhsh is vier jaar geleden van Iran naar Nederland verhuisd. Woon Duurzaam gaf hem de kans om te leren en te werken te combineren en zijn eerste werkgever in Nederland te zijn. 

In Iran heeft Alireza een HBO opleiding in de civiele techniek gevolgd en afgerond. Na zijn HBO-studie is hij begonnen aan een masteropleiding in financieel management, maar hij kon deze vanwege de omstandigheden in Iran niet afmaken. 

Eerste werkgever

Hij maakte via een stagemarkt kennis met Woon Duurzaam. Bij Woon Duurzaam kon hij starten als leerling werkvoorbereider in combinatie met de MBO niveau 4 BBL opleiding als werkvoorbereider in de installatietechniek. Uiteindelijk heeft Alireza de functie van warmte-verliesberekening modelleer ingevuld binnen Woon Duurzaam. De klik met CEO Rense van Dijk en praktijkbegeleider Yuri Pelser was er gelijk. Na een proeftijd mocht Alireza een jaarcontract tekenen. Woon Duurzaam is voor Alireza de eerste werkgever geweest sinds zijn aankomst in Nederland. 

Warm welkom

De Nederlandse werkcultuur was onbekend voor Alireza, hij had eerst de gedachte anders behandeld te worden omdat hij van andere afkomst is. Hij voelde zich echter gelijk op zijn gemak binnen Woon Duurzaam. De collega’s zijn vriendelijk en hij werd goed ontvangen binnen het bedrijf.

Terugblik op een mooi leerproces

In een startend bedrijf is veel werk en verantwoordelijkheid voor iedere werknemer. Alireza heeft zichzelf goed kunnen ontwikkelen door veel taken aan te pakken en te sparren met collega’s. Omdat hij nog meer begeleiding nodig had op opleidingsgebied, heeft hij samen met Yuri besloten dat het voor zijn persoonlijke ontwikkeling een verstandige keuze zou zijn om bij een groter bedrijf te gaan solliciteren. 

Terugkijkend op zijn tijd bij Woon Duurzaam heeft Alireza veel kunnen leren. Het persoonlijk contact met zijn leidinggevende Yuri heeft hij als erg prettig ervaren. Een verbeterpunt zou het invoeren van meer reflectie gesprekken kunnen zijn, volgens Alireza. Woon Duurzaam is voor Alireza een hele mooie ervaring geweest, waarin hij zichzelf goed heeft kunnen ontwikkelen. Zijn kennis neemt hij mee naar een andere werkgever en misschien in de toekomst weer mee terug naar Woon Duurzaam.

Dit bericht Kansen voor iedereen: Woon Duurzaam is de eerste werkgever voor Iraanse Alireza verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/duurzame-productie-zonnepanelen-woon-duurzaam Thu, 20 May 2021 11:59:30 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=11309 Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en dat is goed om te zien. Alleen staan we meestal niet stil bij hoe duurzaam de zonnepanelen zelf zijn. Worden er wel duurzame materialen gebruikt en zijn de werkomstandigheden humaan? Zonnepanelen in Nederland Nederland is Lees meer

Dit bericht Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam

Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en dat is goed om te zien. Alleen staan we meestal niet stil bij hoe duurzaam de zonnepanelen zelf zijn. Worden er wel duurzame materialen gebruikt en zijn de werkomstandigheden humaan?

Zonnepanelen in Nederland

Nederland is Europees koploper in zonne-energie en heeft dus ook een grote afname van zonnepanelen. Hierdoor hebben nu één op de acht huizen zonnepanelen en het aantal huizen met zonne-energie zal de komende jaren verdrievoudigen volgens het Planbureau voor de Leefomgeving. Van de Nederlandse zonnepanelen komt 80% uit China. Niet gek dat China een van de grootste producenten van zonnepanelen ter wereld is.

Een rapport van onderzoekers aan de Britse Sheffield Hallam University toont aan dat Chinese bedrijven die gemoeid zijn met de productie van zonnepanelen gebruikmaken van dwangarbeid door Oeigoeren. Ook de belangrijkste grondstof voor zonnepanelen, polysilicium, komt uit de regio Xinjiang waar de Oeigoeren wonen. Deze regio is goed voor 45% van de wereldwijde productie van polysilicium. Hierdoor is de kans heel groot dat zonnepanelen op de Nederlandse daken misschien door dwangarbeid zijn gemaakt. Daarbij werken sommige fabrikanten nog met schadelijke materialen, deze zijn ook moeilijk te recyclen.

De leveranciers van Woon Duurzaam

Solar-scorecard-zonnepanelenVoor mensen die zonnepanelen willen kopen, kan met behulp van de SVTC scorecard een verantwoordelijke producent worden gekozen. De scorecard van The Silicon Valley Toxics Coalistion (SVTC) laat zien hoe bedrijven presteren op het gebied van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Dit om ervoor te zorgen dat de PV-fabrikanten werknemers, gemeenschappen en het milieu beschermen. De leveranciers waar Woon Duurzaam mee werkt, scoren hoog op deze scorecard en staan in de top 5. Zo werken wij samen met SunPower en Q CELLS. Daarnaast werkt Woon Duurzaam met de zonne-omvormers van SMA. Deze omvormers worden op een duurzame manier in Duitsland geproduceerd. De fabriek is voorzien van de nieuwste energiebesparende maatregelen en combineert deze met hernieuwbare energiebronnen.

SunPower heeft fabrieken voor de montage van haar PV panelen in Frankrijk, Mexico, Maleisië en de Filipijnen. Daarbij hebben ze in de fabrieken verschillende maatregelen om verspilling van water tegen te gaan en kopen ze waar mogelijk de materialen lokaal in. Daarbij vermijden ze materialen die gevaarlijk afval kunnen opleveren. Dit allemaal om zo duurzaam, ecologisch en sociaal rechtvaardig mogelijk te produceren. Q CELLS heeft haar fabrieken voor de montage van de PV panelen in Maleisië, de Verenigde Staten, Zuid Korea en China staan. Ook zij doen er alles aan om zo duurzaam, ecologisch en sociaal rechtvaardig mogelijk te produceren.

Dit bericht Duurzame productie zonnepanelen Woon Duurzaam verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/de-reis-van-founding-father-rense-van-dijk-naar-een-duurzaam-en-gasloze-woning Thu, 06 May 2021 12:07:18 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10186 De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning DEEL 3 De duurzame speeltuin voor innovatie en creativiteit: over hoe het duurzaam maken van je woning leuker, beter en makkelijker kan. Via LinkedIn hadden Ram en ik al snel contact en hij reageerde Lees meer

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning

DEEL 3 De duurzame speeltuin voor innovatie en creativiteit: over hoe het duurzaam maken van je woning leuker, beter en makkelijker kan.

Via LinkedIn hadden Ram en ik al snel contact en hij reageerde vol enthousiasme op mijn voorstel, om heel Nederland zorgeloos, maar toch vooral zonder frustratie duurzaam en gasloos te maken. Dat hij er zelfs eerder voor terug naar Nederland kwam, had ik niet verwacht. Naast zijn marketing en sales kwaliteiten, die ik al kende van onze tijd bij OM nieuwe energie, had hij ook ervaring als recruiter. Met die skills is hij aan de slag gegaan om het ondernemersteam compleet te maken. Binnen een paar maanden waren we compleet en konden we na de zomervakantie van 2018 aan het echte werk beginnen. Met de komst van Floris Steenland, Edwin de Vries en Yuri Pelser was alle kennis en ervaring die we nodig hadden compleet gemaakt. Hiermee konden we elke uitdaging die op ons pad van verduurzaming zou komen, aanpakken.

Locatie kantoor op de CeuvelDe tijd van testen en pionieren was aangebroken. We hebben in die eerste maanden heel veel marketingtesten gedaan. Om er achter te komen op welke manier we onze klanten het beste konden bereiken en van betrouwbare informatie konden voorzien, over duurzaam wonen. Met Woon Duurzaam hebben we ook in verschillende zalen door het land gestaan. Zo hebben we in grote zalen gestaan waar soms maar tien mensen op afkwamen. Echter hebben we ook in ruime hotel lobby’s gestaan waar zoveel mensen heen kwamen, dat het allemaal niet paste. We waren vooral veel onderweg en werkte regelmatig vanuit flexplekken in het land. Als thuisbasis hadden we in de beginperiode een enorm inspirerende plek gevonden. Deze inspireerde plek was ons kantoor op de Ceuvel. Hier kwamen we elke maandag samen om in een tijd van afspraken buiten de deur, elkaar toch te blijven ontmoeten. De Ceuvel is een speeltuin voor innovatie en creativiteit. Een experiment waarmee ze duurzaamheid bereikbaar, begrijpelijk en leuk willen maken. Je begrijpt wel dat wij ons daar helemaal thuis voelden.

Woon duurzaam blijft maar groeien en is klaar voor de volgende stap

Rense, Ram en Yuri tekenen een contractZo snel als je in de natuur kleine plantjes of jonge dieren groot ziet worden, gold dit voor ons ook. Hierdoor waren wij ook toe aan een nieuwe omgeving. De groei van ons team en de behoefte aan een echte eigen plek werd met de dag groter. In de zomer veranderde het namelijk in een mix tussen een druk bezocht park en een strand met bijbehorende strandtent. In de tussentijd zagen wij ook dat onze plannen voor een duurzaam Nederland echt werkten. Dat wat we samen bedacht hadden, is ook echt werkelijkheid geworden. In de tussentijd heeft onze zoektocht naar financiering ons drie ondernemende en maatschappelijk zeer betrokken financiers opgeleverd. Deze financiers waren Inno Energy, Doen Participaties en Mijn Domein. Met hun komst kwamen ook de middelen om onze duurzame plannen mee op te schalen.

Dit bericht De reis van founding father Rense van Dijk naar een duurzaam en gasloze woning verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp https://www.woonduurzaam.nl/producten/warmtepompen/nefit-bosch-enviline-all-electric-warmtepomp Mon, 12 Apr 2021 08:39:56 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10942 De Nefit Bosch EnviLine warmtepomp is een begrip in de markt. Hoogwaardige kwaliteit met een hoge COP, een groen energielabel en fluisterstille werking. Voor zowel verwarmen, als koelen. Met 40 configuraties – van compact tot volledig geïntegreerde modellen – biedt Nefit Bosch ook voor jouw woning een oplossing op maat. Lees meer

Dit bericht Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp

De Nefit Bosch EnviLine warmtepomp is een begrip in de markt. Hoogwaardige kwaliteit met een hoge COP, een groen energielabel en fluisterstille werking. Voor zowel verwarmen, als koelen. Met 40 configuraties – van compact tot volledig geïntegreerde modellen – biedt Nefit Bosch ook voor jouw woning een oplossing op maat.

De eigenschappen van de Nefit Bosch EnviLine

 • Aanvoertemperatuur tot 62°C
 • Verwarming, koeling en warm tapwater met duurzame energie uit de buitenlucht
 • Modulerende werking: past het vermogen aan, aan de vraag en is daardoor extra zuinig is met elektriciteit in vergelijking met aan/uit-warmtepompen
 • Maatwerk voor elke woning, dankzij uitgebreide keuze binnen- en buitenunits
 • Bediening via app, online monitoring en beheer op afstand (optie)

Keuze binnen- en buitenunits

Binnenunits

 • EnviLine Tower – staand all-in model met een geïntegreerde warmwaterboiler van 190 l
 • EnviLine TowerSolar – staand all-in model met geïntegreerde zonneboiler
 • EnviLine All-Electric – compact hangend model, te combineren met een losse boiler voor warm water

Buitenunits

 • EnviLIne Split – kosten-efficiënte oplossing, montage op dak of aan gevel mogelijk, modulerend
 • EnviLine Monoblock – stil en efficiënt, geen F-gassen-certificering vereist, modulerend
 • Compress Monoblock – stilste buitenunit (34,5 dB (A) op 3 meter afstand), extra besparend qua stroomverbruik
Offerte aanvragen
Download Datasheet Split
Download Datasheet Monoblock

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten.

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Nefit Bosch EnviLine all-electric warmtepomp verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen https://www.woonduurzaam.nl/blogpost/klanten-vertellen-waarom-ze-voor-woon-duurzaam-hebben-gekozen Thu, 08 Apr 2021 14:17:40 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10639 Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen In een interview met Duurzaam Gebouwd en Rense van Dijk over de start van Woon Duurzaam en het gasloos maken van woningen, stond een leuk stuk over onze klant Charles Valent. Hij vertelt hierin waarom hij voor Woon Duurzaam Lees meer

Dit bericht Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen

In een interview met Duurzaam Gebouwd en Rense van Dijk over de start van Woon Duurzaam en het gasloos maken van woningen, stond een leuk stuk over onze klant Charles Valent. Hij vertelt hierin waarom hij voor Woon Duurzaam heeft gekozen voor het gasloos maken van zijn woning.

Het interview met Duurzaam Gebouwd

In het interview praat Duurzaam Gebouwd met onze CEO Rense van Dijk over het verduurzamen en gasloos maken van je huis. Rense begint in het interview met de frustraties die hij ervaarde toen hij zijn eigen huis volledig energieneutraal wilde maken. Vanuit deze frustraties heeft Rense Woon Duurzaam opgericht om één totaaloplossing aan te kunnen bieden. Verder in het interview vertelt Rense wat Woon Duurzaam doet en wat zijn toekomst plannen zijn. Lees het hele interview in het Duurzaam Gebouwd magazine hier.

Klaar voor een warmtepomp, maar dan …

Twee jaar lang speurde Charles Valent naar een warmtepomp, maar hij kwam er niet uit. Zijn Hoofddorpse woning, vertelt hij, is goed geïsoleerd, heeft vloerverwarming, veel zonnepanelen, en was dus helemaal klaar om gasloos te gaan. Maar op internet verdwaalde hij en van de vele lokale aanbieders van warmtepompen die hij benaderde, kon geen enkele hem over de streep trekken. “Traditionele installateurs,” zegt hij, “denken vooral vanuit verwarming. Niet vanuit energie. De meeste bleken ook nog niet erg vertrouwd te zijn met warmtepompen. Ze konden mij niet overtuigen.”
De switch naar een lokale energieleverancier, Tegenstroom, bracht hem uiteindelijk bij Woon Duurzaam, die voor hem een energiescan uitvoerde. Dat wekte vertrouwen. “Zij dachten in oplossingen in termen van verduurzaming. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt.”
Dit leidde tot de aanschaf van een warmtepomp, die in december werd geïnstalleerd. Valent en zijn vrouw wonen nu bijna gasloos. Ze koken wel nog op gas, want kunnen nog geen afscheid nemen van hun oude fornuis. “En je gas laten afsluiten kost ook weer een hoop geld. Dat vind ik vreemd.” Geld besparen doet hij niet maar erop toeleggen ook niet. “De warmtepomp is een alternatief.”
Het gebruik van de warmtepomp, van het merk Alpha Innotec en type LWDV, geleverd door Nathan, bevalt goed, alleen stoort het Valent dat hij er niet achter kan komen wat de pomp precies aan stroom verbruikt. “Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn vandaag de dag.” Gelukkig is het wel mogelijk om de stroomopname bij deze warmtepomp te meten, maar daarvoor moet je een extra kWh meter in de groepenkast toevoegen en dat zijn dure apparaatjes.

Dit bericht Klanten vertellen waarom ze voor Woon Duurzaam hebben gekozen verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Vaillant climaVAIR exclusive https://www.woonduurzaam.nl/producten/airconditioning/vaillant-climavair Thu, 01 Apr 2021 07:47:08 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10822 De Vaillant climaVAIR verkoelt en verwarmt een ruimte op een milieuvriendelijke en efficiënte manier. Door innovatie en de nieuwste technieken weet de climaVAIR exclusive de juiste temperatuur te bereiken met een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast het koelen van de ruimte filtert de airco ook de lucht en verwijdert het de bacteriën, allergenen Lees meer

Dit bericht Vaillant climaVAIR exclusive verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Vaillant climaVAIR exclusive

De Vaillant climaVAIR verkoelt en verwarmt een ruimte op een milieuvriendelijke en efficiënte manier. Door innovatie en de nieuwste technieken weet de climaVAIR exclusive de juiste temperatuur te bereiken met een zo laag mogelijk energieverbruik. Naast het koelen van de ruimte filtert de airco ook de lucht en verwijdert het de bacteriën, allergenen en geuren uit de lucht.

De voordelen van de Vaillant climaVAIR exclusive

 • Maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat
 • Zeer energiezuinig
 • Fluisterstil
 • Energielabel A+++
 • Geschikt voor ruimtes met een inhoud t/m 50 m3
 • Nachtmodus
 • Timerfunctie
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Vaillant climaVAIR exclusive verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>
Daikin Perfera Multisplit https://www.woonduurzaam.nl/producten/airconditioning/daikin-perfera Thu, 01 Apr 2021 07:43:50 +0000 https://www.woonduurzaam.nl/?p=10812 De Daikin Perfera maakt een ruimte comfortabel door de lucht te zuiveren en het over de ruimte te verspreiden zonder dat jij daar last van hebt. De 3D luchtstroom circuleert de lucht zowel verticaal als horizontaal door de ruimte. Voor meer comfort richt de 2-zonebewegingssensor de lucht van jou af als jij in Lees meer

Dit bericht Daikin Perfera Multisplit verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>

Daikin Perfera Multisplit

De Daikin Perfera maakt een ruimte comfortabel door de lucht te zuiveren en het over de ruimte te verspreiden zonder dat jij daar last van hebt. De 3D luchtstroom circuleert de lucht zowel verticaal als horizontaal door de ruimte. Voor meer comfort richt de 2-zonebewegingssensor de lucht van jou af als jij in de ruimte bent en schakelt de energiebesparende modus in als je niet aanwezig bent. Verder is het wandmodel stijlvol en onopvallend  en voldoet het aan de Europese technische normen.

De voordelen van de Daikin Perfera

 • Maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat
 • Energiezuinig
 • Fluisterstil
 • Energielabel A+++
 • Geschikt voor ruimtes met een inhoud t/m 100 m3
 • Nachtmodus
Offerte aanvragen
Download Datasheet

Onze aanpak: In vier stappen naar een gasloze of energieneutralen woning

Bij de overstap naar een gasloze woning komt veel kijken. Maar het levert je wel meer controle over je energiehuishouding en een flinke reductie van je Co2 uitstoot op. Daarom helpen we jou in vier stappen om de overstap van gas naar gasloos gemakkelijk te maken. Van de berekening van de juiste isolatie van jouw woning tot de selectie van de beste warmtepomp, we zorgen ervoor dat jij niet in de kou komt te zitten. Met als resultaat: Directe verlaging van je maandelijkse energiekosten. 

MEER OVER ONZE AANPAK

Vraag een adviesgesprek aan

Wil jij ook veiliger, gezonder en kostenbesparend wonen, maar eerst persoonlijk advies van onze specialisten? Laat dan hier jouw gegevens achter, zodat we in contact kunnen komen. Zo kunnen we kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

[contact-form-7]
[contact-form-7]

Dit bericht Daikin Perfera Multisplit verscheen eerst op Woon Duurzaam | Zorgeloos energieneutraal wonen.

]]>