Ontdek de vrijheid van gasloos wonen


Een duurzame woning is energiezuinig en comfortabel om in te wonen. Naast een gezondere en veiligere woning, draag je met een milieuvriendelijke woning bij aan een duurzame toekomst. Niet onbelangrijk, met een gasloze woning bespaar je aanzienlijk op de energierekening en verhoog je de waarde van de woning.

Duurzaam

Door je CO2-uitstoot te minimaliseren help je onze natuur en het klimaat.

Energiebesparing

Met gasloos wonen bespaar je aanzienlijk op de maandelijkse energierekening

Wooncomfort

Een duurzame woning is comfortabeler, veiliger en gezonder.


Waardevermeerdering

Een duurzame energiehuishouding verhoogt de waarde van de woning.

De voordelen van gasloos wonen

In 4 stappen naar een duurzame woning
1. Woningscan

Onze gratis woningscan geeft je een indicatie van de besparingen en kosten

2. Advies op maat

We beoordelen je woning en maken een advies op maat.

3. Woon Duurzaam ontzorgt

Wij helpen met financiering en regelen alles van advies tot installatie.

4. Genieten

Wij zorgen voor het onderhoud, jij geniet van een duurzame woning.

Zo komen we tot een gasloze woning


Integrale aanpak


Woon Duurzaam heeft alles in huis


Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Hiermee kun je volledig zelfvoorzienend in de energiebehoefte zijn.


Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines die nodig zijn voor het verduurzamen van een woning en weet hoe die op elkaar van invloed zijn. Dit alles maakt dat we alles in huis hebben om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. We kijken hierbij altijd naar de juiste balans tussen jouw persoonlijke wensen en de technische en bouwkundige mogelijkheden van je woning. Bovendien word jij als woningeigenaar volledig ontzorgd, Woon Duurzaam regelt alles.

Warmtepompen

Afgiftesystemen

Isolatie

Ventilatie

Zonnepanelen

Airconditioning

Financiering

Wil je na het advies op maat van het aardgas af en wil je hier zelf in investeren, dan gaan we direct aan de slag. Niet iedereen kan de investering voor energieneutraal wonen in één keer op tafel leggen. Ook dan kun je de stap van grijs naar groen maken. Wij helpen jou als groene voorloper graag op weg in de wereld van de diverse financieringen en subsidies beschikbaar om je huis te verduurzamen. Wil je investeren in een energiezuiniger huis, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een verduurzamingslening af te sluiten tegen een gunstig rentetarief, en in het geval van een nieuwe woning kun je via de hypotheek energiebesparende maatregelen meefinancieren. Onze adviseurs denken met je mee en bekijken wat voor jouw woning de mogelijkheden zijn.


Meer over de financieringWoon Duurzaam ontzorgt gasloos wonen

Bij het verduurzamen van je woning komt veel kijken. Woon Duurzaam begeleidt en ontzorgt je bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen maken we je woning volledig energieneutraal. Met onze integrale aanpak hebben we alles in huis om je woning optimaal te verduurzamen: van vloerverwarming tot inductiekoken en warmtepompen. Onze experts bekijken jouw woning en geven op-maat advies voor de beste keuzes.


 Start jouw woningadvies

Veelgestelde vragen


Waarom gasloos wonen?

Heel Nederland gaat van het gas af. Stap voor stap maken we de overstap van gas naar duurzame alternatieven. In de praktijk duurt het nog tientallen jaren voordat de gaskraan definitief wordt dichtgedraaid. Woon Duurzaam geeft Nederlandse woningbezitters nu al de kans om van gas naar groen te gaan. En dat loont. Want met jouw duurzame daadkracht spaar je niet alleen het milieu, ook financieel ga je er op vooruit. Dubbel besparen dus.

Een gemiddeld huishouden dat volledig ‘van het gas af gaat’ bespaart ruim 3500 kg CO2 per jaar! Je zit niet langer vast aan stijgende gasprijzen en verlaagt direct je maandlasten. Het milieu en je portemonnee zijn je dankbaar. Lees hier meer over de voordelen van gasloos wonen


Wat zijn de kosten van gasloos wonen?

Aan het verduurzamen van je woning hangt een prijskaartje. Dit prijskaartje hangt sterk af van je woning. Om te weten wat het in jouw situatie kost, kun je een vrijblijvend woningadvies laten doen door Woon Duurzaam. Onderaan de streep betaalt elke investering in duurzaamheid zich wél blijvend uit: op je investering kan je een goed financieel rendement boeken.


Je kunt ervoor kiezen je energiebesparende maatregelen zelf te financieren, maar om je te ondersteunen bij het maken van deze groene stap stelt de overheid verschillende subsidieregelingen beschikbaar. Zo wordt gasloos wonen voor iederéén bereikbaar. Voorbeelden van deze landelijke regelingen zijn onder meer de teruggave van btw op zonnepanelen, de energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds, de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de subsidie voor woningisolatie. Ook is het mogelijk een duurzaamheidslening af te sluiten. Kijk bij financiering van gasloos wonen wat er allemaal mogelijk is.

Is gasloos wonen maatwerk?

Ja, elke woning is uniek. Net als elke bewoner. Daarom biedt Woon Duurzaam persoonlijk advies en maatwerk. We stellen een goed afgestemd pakket met duurzame maatregelen voor je samen, dat past bij jouw woning en energiebehoefte. Nu én in de toekomst.


Als betrouwbare partner voor verduurzaming staan we je van begin tot eind bij. Ook na de installatie kun je natuurlijk op ons rekenen. Onze onderhoudsservice garandeert een optimale werking van jouw energiesystemen. Heb je te maken met storing? De storingsdienst van Woon Duurzaam zorgt er 24/7 voor dat jij er altijd warm bij zit. Meer weten over hoe Woon Duurzaam te werk gaat en woningen van het gas af helpt? Lees hier meer over onze aanpak.