Gasloos wonen: samen van grijs naar duurzaam wonen

De komende dertig jaar moeten alle Nederlandse woningen van het aardgas af. Een flinke opgave, maar het levert ons uiteindelijk een schoner milieu en vollere portemonnee op. Woon Duurzaam geeft in deze energietransitie wat gas bij. Of beter gezegd: we nemen wat gas terug. Woon Duurzaam begeleidt en ontzorgt je bij de overstap van grijs naar groen. Van een woningscan tot de aanleg van zonnepanelen, samen maken we je woning volledig energieneutraal.

Alle voordelen op een rij

Milieuwinst

Milieuwinst

Je draagt een groen steentje bij: je CO2-uitstoot wordt gereduceerd tot nul.
LEES VERDER

Kostenbesparend

Kostenbesparend

Geen energierekening meer: bespaar flink op je maandelijkse kosten.
LEES VERDER

Volledig ontzorgd

Volledig ontzorgd

Wij nemen al het werk uit handen: binnen afzienbare tijd volledig van het gas af.
LEES VERDER

Wooncomfort

Wooncomfort

Comfortabel woongenot: je woning wordt veiliger en gezonder.
LEES VERDER

Zonder gedoe bijdragen aan een beter milieu

De landelijke doelstelling is om in 2030 al 1,5 miljoen woningen van het aardgas afgeschakeld te hebben. In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Op dit moment is ongeveer 95 procent van woningeigenaren afhankelijk van aardgas voor verwarmen, een warme douche en koken. Grote kans dus dat ook jij voor je dagelijks wooncomfort gebruik maakt van gas. Toch is gasloos wonen de toekomst. Maar hoe stap jij over van gas naar gasloos zonder dat je in de kou komt te zitten? Daar komen wij om de hoek kijken. Woon Duurzaam helpt je bij een vlekkeloze energietransitie in jouw woonomgeving. Van duurzame alternatieven als warmtepompen en zonnepanelen tot optimale isolatie en ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Dit alles goed op elkaar afgestemd door onze integrale benadering – met de inbreng van kennis en kunde van verschillende experts.

Gasloos wonen in vier duidelijke stappen

De eerste stap op weg naar aardgasvrij wonen is het maken van een woningscan. Onze specialisten verzorgen op afstand een analyse van de woning en geven je telefonisch advies over de maatregelen die nodig zijn voor jouw woonsituatie. Ben je overtuigd? Dan komen we langs om je woning op te nemen en een energieplan-op-maat te maken. We rekenen hierbij goed uit wat de warmteverliezen in je woning zijn om tot een gedegen advies te komen.

Zo zorgen we ervoor dat je maandlasten laag blijven en je woning comfortabel wordt verwarmd. Mogelijke financieringsopties en subsidies nemen we uiteraard ook mee. Tijdens de uitvoering staan we op elk moment voor je klaar. Ook controleren we het eindresultaat en de werking van de installaties, voor maximaal comfort en een goed rendement. De laatste stap duurt de rest van je leven. Gasloos wonen, in een energieneutraal huis. Vergeet stijgende gasprijzen en vergeet vooral ook niet om te genieten in jouw toekomstbestendige, veilige en comfortabele woning. Het milieu is je dankbaar!

Van gas naar groen: vraag een adviesgesprek aan

Woon Duurzaam is de woningverduurzamer van Nederland. Samen maken we duurzaam wonen voor iedereen mogelijk. En dat doen we op een makkelijke en leuke manier. Wil je meer weten over gasloos wonen of ben je benieuwd hoe wij jouw woning energieneutraal maken? Vraag dan een adviesgesprek aan. Een adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op. Samen gaan we op zoek naar de energieoplossing die bij jouw woning past. Ook kunnen we je gericht adviseren over de beste financiering van jouw energie-ambitie. Zo maken we samen geruisloos de overstap van gas naar duurzaam verwarmd.