Een energieneutrale woning in 4 heldere stappen

Zet samen met Woon Duurzaam vaart achter de energietransitie! Wil jij ook besparen? In vier stappen realiseren wij jouw energieneutrale woning. Door in één keer van grijs naar groen te gaan, maak je gasloos wonen makkelijk en betaalbaar. Een uniek pakket aan maatregelen, de best functionerende installatie en de meest comfortabele woning voor de beste prijs. Woon Duurzaam is jouw professionele partner in verduurzaming. Geen torenhoge energierekening of verwarmingsproblemen, maar een heldere warmteverliesberekening die werkt. Wij nemen je het gehele proces uit handen: van een Energieplan op Maat en financiering tot coördinatie en uitvoering. Woon Duurzaam, voor een vlekkeloze energietransitie in jouw woning.

Stap 1

Woningopname

 • Uitgebreide woninganalyse 
 • Advies op maat
 • Inzicht in energiebesparing
 • Totale begroting
Stap 2

Financiering

 • Bepalen van financiering
 • Hulp bij subsidieaanvraag
 • Ontvangst duurzaamheidslening
 • Ondersteuning bij btw-teruggaaf
Stap 3

Uitvoering

 • Start werkzaamheden
 • Vast aanspreekpunt
 • Uitvoerige eindcontrole
Stap 4

Eindresultaat

 • Géén CO2-uitstoot
 • Energierekeningen zijn verleden tijd
 • Comfortabel, duurzaam wonen
 • Een beter milieu

Een uniek Energieplan Op Maat

Net als jij en jouw gezin, is ook elke woning uniek. Daarom is een Energieplan van Woon Duurzaam voor energieneutraal wonen volledig op maat van jouw woonsituatie. Op basis van een uitgebreide analyse van de woning, inclusief energieprestatie en warmtebehoefte, adviseren we je over de maatregelen die nodig zijn om jouw huis energieneutraal te maken. We laten je meteen zien wat deze maatregelen betekenen voor de CO2-besparing en opwaardering van het wooncomfort van jouw woning. Nu we alle informatie voor jouw woning verduurzaming hebben verzameld, stellen we een offerte op waarin we de kosten voor jouw energieneutrale woning overzichtelijk in kaart brengen. Door onze ruime ervaring en beproefde methodes, kunnen we jouw wensen vertalen naar een ontwerp waar jij energie van krijgt.

Verduurzamen doen we samen en dat loont

Nu duidelijk is welke maatregelen nodig zijn om van jouw huis een duurzaam thuis te maken, is het tijd om naar het financiële plaatje te kijken. Samen bepalen we welke financieringsoptie voor jou de beste en meest interessante keuze is voor jouw energieneutrale woning. Via een vast bedrag per maand los je de duurzaamheidslening, met een aantrekkelijk rentepercentage, over een vastgestelde periode af. Om Nederlandse woningeigenaren te ondersteunen bij het energieneutraal maken van hun woning of aardgasvrij wonen, stelt de overheid subsidies beschikbaar. Wij helpen je bij het aanvragen en verkrijgen van deze subsidies, maar ook bij het terugvragen van btw op zonnepanelen. Samenwerken aan een beter milieu, dat betaalt zich altijd uit.

Jouw energieneutrale woning, onze betrokken zorg

Het plan van aanpak en de financiering van jouw duurzaamheidsambitie zijn rond, tijd voor het echte werk: de uitvoering. Woon Duurzaam staat je vanaf het eerste moment bij en zorgt voor een soepele, snelle verbouwing van jouw woning. Natuurlijk zijn we gedurende de gehele ingreep altijd bereikbaar. Jouw vaste aanspreekpunt beantwoordt al jouw vragen en houdt je voortdurend op de hoogte van de voortgang. Nadat de alle installaties geplaatst zijn controleren we of deze goed werken. Voor gegarandeerd groen succes en duurzaam besparen in jouw energieneutrale woning.

Woning verduurzamen: het milieu is je dankbaar

Jouw vlekkeloze energietransitie is afgerond, het grote besparen kan beginnen! De CO2-uitstoot van jouw woning is gereduceerd tot 0, gasrekeningen zijn verleden tijd en je woont nu in een comfortabele, veilige en toekomstbestendige energieneutrale woning. Het milieu én jouw portemonnee zijn je dankbaar. We begrijpen dat je veel vragen hebt over aardgasvrij en energieneutraal wonen. Wil jij weten hoe wij jouw woning kunnen verduurzamen of wil je meer informatie over de mogelijkheden om energie, geld en het milieu te (be)sparen? Onze specialisten zitten zeven dagen per week voor je klaar. Waar wacht je nog op? Ontdek hoe wij de energietransitie in jouw woning zorgeloos begeleiden.