Dakisolatie
Via een slecht of niet geïsoleerd dak verdwijnt veel warmte uit je woning. Met dakisolatie kan je gemiddeld tot wel 25 procent besparen op je energierekening. Dit zorgt ervoor dat een warmtepomp je woning beter kan verwarmen en de machine zelf ook minder energie verbruikt. Een bijkomend voordeel is dat het op de zolder een stuk warmer blijft.
Wat is dakisolatie?
Bij dakisolatie wordt er afhankelijk van het type dak isolatieplaten, folie-isolatie, spijkerflensdekens, isolatierollen, minerale wol of vlieringvloerelementen aangebracht op of onder het dak om warmteverlies te voorkomen. Heb je een schuin dak, dan wordt veelal de binnenzijde geïsoleerd. De buitenzijde isoleren is een ingrijpendere klus; het dak wordt hoger, waardoor je bijvoorbeeld goten moet aanpassen.
Bij een plat dak is isolatie aan de binnenzijde eveneens het makkelijkst. De binnenzijde van een plat dak isoleren is af te raden bij vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Het dak aan de buitenkant isoleren is ingewikkelder, omdat je dan bijvoorbeeld de dakranden moet verhogen. In plaats van het dak te isoleren, kun je ook kiezen voor isolatie van de zoldervloer. Dit heeft alleen zin als de zolder onverwarmd blijft en de zolder afgesloten kan worden van de verdieping eronder.
De voordelen van dakisolatie
- Een flinke reductie van je energieverbruik
- Goed voor het milieu
- Van donkere pakzolder naar lichte, geïsoleerde leefruimte
Een totaaloplossing voor gasloos wonen
Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Woon Duurzaam is thuis in alle disciplines heeft zo alles in huis om de juiste mix aan maatregelen voor jouw woning te adviseren en volledig uit te voeren. Met als resultaat een energieneutrale woning zonder maandelijkse energiekosten.