Bespaar op energiekosten zónder zelf te investeren

Veel Nederlandse huishoudens zijn al van het gas af of staan in de startblokken om definitief over te stappen op duurzame energie. En dat heeft een reden. Natuurlijk willen we met z’n allen het milieu beschermen en fossiele brandstoffen vervangen voor groene energie, maar kiezen voor aardgasvrij wonen betekent ook dat je direct bespaart op je maandelijkse kosten. Echter kan niet iedereen de investering voor gasloos wonen in één keer op tafel leggen. Daarom helpen wij je als groene voorloper graag op weg en zetten we samen jouw duurzame denken om in duurzaam doen. Van financiering tot subsidie, samen investeren we in jouw kostenbesparing.

Huidige energierekening

160/maand
 • Na 15 jaar zijn je energielasten € 460* p/m
 • Maandelijkse kosten elektra: € 62
 • Maandelijkse kosten gas: € 98
 • Gasverbruik per jaar: 1800 m3
 • Elektraverbruik per jaar: 3500 kWh
 • * o.b.v. historische prijsstijgingen

Gefinancierd gasloos zonder zelf investeren

140/maand
 • Na 15 jaar geen energielasten meer
 • Maandelijkse kosten elektra: € 0,00
 • Maandelijkse kosten gas: € 0,00
 • Maandelijkse kosten lening: € 160 p/m
 • Gasverbruik per jaar: 0 m3
 • Elektraverbruik per jaar: 6500 kWh

Gasloos met een deel eigen investering

100/maand
 • Na 15 jaar geen energielasten meer
 • Maandelijkse kosten elektra: € 0,00
 • Maandelijkse kosten gas: € 0,00
 • Maandelijkse kosten lening: € 100 p/m
 • Gasverbruik per jaar: 0 m3
 • Elektraverbruik per jaar: 6500 kWh

Van het gas af: een uitgebreide woningscan

Aardgasvrij wonen brengt vele voordelen met zich mee. Je bespaart op je maandelijkse energiekosten, zorgt voor een comfortabele woonomgeving én het is beter voor het milieu. Woon Duurzaam ondersteunt je bij het maken van de stap naar een gasloze woning; van een glasheldere woningscan tot een energieplan op maat, van afsluiting tot aansluiting. Aan de hand van een gratis woningscan geven we je een duidelijk beeld van de kosten, de CO2-besparing die jouw overstap van gas naar groen oplevert, het rendement van de aanpassingen aan jouw woning en je nieuwe maandlasten.

Energieplan Op Maat voor verduurzamen

Aan de hand van de informatie van de woningscan stellen we een Energieplan Op Maat samen, waarin we precies vertellen hoe we jouw woning verduurzamen. Ga je van het gas af en wil je hier zelf in investeren, dan gaan we direct aan de slag. Ook als je geen potje over hebt voor verduurzaming, kun jij de stap van grijs naar groen maken. Zónder dat je hier zelf voor in de buidel moet tasten. Er zijn namelijk diverse financieringen en subsidies beschikbaar voor een persoonlijke energietransitie. En daar kan Woon Duurzaam je natuurlijk bij helpen.

Subsidies voor aardgasvrij wonen

Om woningeigenaren te helpen en de energietransitie te stimuleren zijn er diverse nationale en regionale duurzaamheidssubsidies op de groene markt. Wil je investeren in een energiezuiniger huis, dan kun je een verduurzamingslening afsluiten – tegen een gunstig rentetarief. Voorbeelden hiervan zijn de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds of soortgelijke gemeentelijke leningen. Ook voor losse maatregelen, zoals het plaatsen van een warmtepomp, zonnepanelen en het isoleren van woningen worden aantrekkelijke financiële regelingen verstrekt. Bovendien is het nog altijd mogelijk een btw-teruggave te ontvangen voor de aanschaf van zonnepanelen. Woon Duurzaam helpt je graag bij het aanvragen van deze subsidies.

Waarom Woon Duurzaam?

√ Volledige begeleiding
√ Lage energiekosten
√ Besparen op vaste lasten
√ Subsidie en btw-teruggave
√ Geen eigen startkapitaal nodig
√ Maandelijks aflossen
√ Na 15 jaar geheel kostenvrij

Financier verduurzamen via je hypotheek

Ga je verhuizen en wil je jouw nieuwe woning aardgasvrij maken? Dan kun je mogelijk via je hypotheek energiebesparende maatregelen meefinancieren. Bij verschillende hypotheekverstrekkers kun je tot 106% van de waarde van je woning lenen, waarbij direct budget wordt vrijgemaakt voor het verduurzamen van je woning. Ook is er de duurzame hypotheek, vaak voor bestaande klanten of kun je een energie-spaarbudget aan jouw hypotheek toevoegen. Wist je trouwens dat je met een duurzaam thuis vaak ook rentekorting ontvangt en dat je kosten kunt besparen? Heb je een nieuwbouwhuis met aardgasaansluiting gekocht en wil je deze toch liever zonder gas laten opleveren? In veel situaties kun je rekenen op de Energie-bespaarlening Nieuwbouw Aardgasloos.

Stel al jouw vragen over gasloos wonen

We begrijpen heel goed dat je de nodige vragen hebt over aardgasvrij wonen. Wil je in de toekomst van jouw woning investeren, maar twijfel je nog hoe? Informeer bij Woon Duurzaam naar de mogelijkheden! Vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoe we jouw woning kunnen verduurzamen. Samen werken we aan een betere wereld. Makkelijk, leuk en bereikbaar. Woon Duurzaam: op naar een zorgeloze, energieneutrale toekomst.