Milieuwinst: Strijd tegen klimaatverandering

De toenemende uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De impact van deze klimaatverandering is steeds vaker voelbaar. Hete en droge periodes afgewisseld met heftige regenbuien zijn de nieuwe norm. Met grote problemen als overstromingen en misoogsten tot gevolg. Met de overstap van aardgas naar groene energie beperken we de CO2-uitstoot en proberen we het tij te keren.

Van aardgas naar 100% duurzame energie

De oprichters van Woon Duurzaam zijn bevlogen ondernemers. Bruisend van (groene) energie zetten we ons al jarenlang in voor de energietransitie. We zien in Nederland volop kansen om het gebruik van fossiele brandstoffen een halt toe te roepen. De overgang van aardgas naar duurzaam opgewekte energie is daarbij een belangrijke stap.

We staan niet voor het eerst voor een grote warmtetransitie. In de jaren ’60 van de vorige eeuw stapten we massaal over van steenkool naar aardgas. Met deze nieuwe transitie maken we de sprong richting een toekomst van 100% duurzame energie. Door van het gas af te gaan, beperken we CO2-uitstoot en houden we de aardbol leefbaar voor volgende generaties.

Maak je woning energieneutraal

Als woningeigenaar kun je een steentje bijdragen aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Met de overstap naar 100% duurzame energie creëer je een energieneutraal huishouden en milieuwinst. Woon Duurzaam helpt je bij deze groene transitie en neemt je zoveel mogelijk werk uit handen. Wij zorgen ervoor dat je direct voordeliger uit bent.

Jouw bijdrage aan een schoon milieu

Door van het gas af te gaan, reduceer je je CO2-uitstoot in no-time van vijf ton per jaar naar nul. Dat heeft flinke impact: voor de opvang van vijf ton CO2 moeten 250 bomen een jaar lang groeien. Jouw keuze om gasloos te wonen, levert dus een flinke milieuwinst op.

Opwaardering van het energielabel

Met het energieneutraal maken van je woning waardeer je het energielabel van je huis op naar energielabel A. Dit hoogste energielabel is aantrekkelijk voor toekomstige kopers van je woning, die met een energierekening van €0,- een prettig vooruitzicht hebben.

Waardevermeerdering van je woning

Energieneutraal wonen zorgt voor een waardevermeerdering van je woning. Uit onderzoek blijkt dat alleen de plaatsing van zonnepanelen al leidt tot een waardestijging van gemiddeld €5000,-. Een volledig energieneutrale woning zal in de toekomst waarschijnlijk leiden tot een nog grotere waardevermeerdering.