Energieneutraal wonen

Voor een gasloze en energieneutrale woning is een breed pakket aan maatregelen nodig. Van het isoleren van je woning en de overgang op een ander verwarmingssysteem tot het aanbrengen van zonnepanelen. Hiermee kun je volledig zelfvoorzienend in de energiebehoefte zijn. Woon Duurzaam biedt een integraal pakket van maatregelen aan die ervoor zorgen dat jij energieneutraal kan wonen. Dit gebeurt in vier simpele stappen en tijdens je overgang naar energieneutraal wonen word je volledig ontzorgt.

In vier simpele stappen energieneutraal wonen

Stap 1

Woningopname

We beginnen met een uitgebreide woninganalyse waaruit een advies op maat komt en inzichten in de energiebesparingen

Stap 2

Financiering

Wij helpen je bij de keuze voor financiering en eventuele subsidieaanvragen en btw-teruggaven

Stap 3

Uitvoering

We beginnen met de uitvoering van de afgesproken maatregelen bij jou thuis. hierbij zorgen we voor een vast aanspreekpunt en uitvoerige eindcontroles

Stap 4

Eindresultaat

Na de laatste controles leef je in een comfortabel en duurzame woning, zonder CO2- uitstoot

Woningisolatie

Om energieneutraal te kunnen wonen, moet je woning eerst voldoende geïsoleerd zijn. Daardoor voorkom je dat er veel warmte vanuit je woning verloren gaat. Een groot deel van het warmteverlies, zo’n 50 procent, gaat via het dak en de muren. Daarom is het isoleren van het dak en spouw één van de meest energiebesparende maatregelen. Tenzij je woning voor 1920 is gebouwd. Vanaf dit bouwjaar zijn ze begonnen met bouwen van spouwmuren.

Vervolgens is het isoleren van de vloer en het vervangen van je glas een goede toevoeging. Door je glas te vervangen naar HR++ glas en je vloer te isoleren, kun je nog eens 25% van het warmteverlies tegen gaan.

Dak isolatie

Dakisolatie

Meer informatie

Spouwmuur-isolatie

Spouwmuurisolatie

Meer informatie
Vloerisolatie

Vloerisolatie

Meer informatie
HR ++ glas

Glasisolatie

Meer informatie

Ventilatie

Als gevolg van alle isolatiemaatregelen zorg je ervoor dat de natuurlijke ventilatie afneemt. Het toevoegen van een ventilatiesysteem lost dit probleem op en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Voeg een warmtewisselaar aan je ventilatie toe en je voorkomt extra warmteverlies. Met dit systeem heb je geen last meer van vochtproblemen en ben je verzekerd van gezonde, schone lucht in huis.

Zonnepanelen

Als onderdeel van energieneutraal wonen moet je naast duurzaam verwarmen ook duurzaam opwekken. Zonnepanelen zijn intussen de nummer één oplossing hiervoor en worden elk jaar weer beter. De zwarte mono-panelen zijn vaak gezien de beste esthetische oplossing.

Verwarmen

Om echt energieneutraal te kunnen wonen is de overstap naar duurzaam verwarmen de grootste stap. Je gaat dan van een traditionele cv-ketel naar een warmtepomp, waardoor je volledig gasloos kan wonen. Naast de komst van een warmtepomp moet je ook rekening houden met het afgiftesysteem. Dit komt omdat de aanvoertemperatuur van een warmtepomp een stuk lager is dan die van een cv-ketel. Lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming zijn dan de beste alternatieven. Veel mensen ervaren vloerverwarming als de meest comfortabele verwarming in huis en gebruiken LT-radiatoren in ruimtes waar ze niet vaak zijn.

Vaillant-warmtepomp

Warmtepomp

Meer informatie
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Meer informatie
Jaga strada convector

Lage temperatuur radiatoren

Meer informatie

Koken op inductie

Met de stap om van het gas af te gaan betekent in sommige gevallen dat het koken ook gaat veranderen. Met de komst van de inductiekookplaat is het koken nog leuker, efficiënter en groener geworden. Koken op inductie combineert de voordelen van gas en keramisch koken. De kookplaat warmt sneller op dan bij gas en in na gebruik ook razendsnel afgekoeld. Daarnaast is inductie koken een stuk veiliger dan koken op gas. Zonder pan erop warmt de plaat namelijk niet op. Zo kun je kokkerellen dus perfect combineren met energie besparen.

De maatregelen die energieneutraal wonen mogelijk maken

Vanaf €4.000,-

Vanaf €3.500,-

Vanaf €1.000,-

Vanaf €2.500,-

Vanaf €500,-

Bekijk in jouw woningadvies wat jij kan besparen en welke maatregelen je kan nemen.

start advies